Återbesök i Älvsbyn!

Rapport av Stina Fridolfsson

I ett möte under höstens bibelskola i Stockholm, då vi hade besök av både Berith Kulborg och Märta Berg Strömmare, som tillsammans besökt Älvsbyn och Umeå på en mötesresa, berättade Märta om hur hon var stationerad i Älvsbyn redan som mycket ung, och där lärde känna Berith som då gick i realskolan. De unga maranataevangelisterna började ha möten i en lokal som hette Forum. Många blev frälsta, och medlemmar i olika församlingar förnyades genom Maranataväckelsen.
Tage Johansson gick även han som väldigt ung ut som evangelist och hade sitt första fält just i Älvsbyn. Där kom han i kontakt med en del vänner och det blev en riktig väckelse där.

Tage berättade även han i bibelskolans möte:
– Nu märker vi att det åter är rörelse i de norrländska bygderna. Vi har haft några möten i Umeå, och i Älvsbyn finns en församling där många är invandrare. Mycket har skett med åren. Den som nu förestår pingstförsamlingen är Ivan Lundberg. Han var i sin ungdom Maranataevangelist, och en av mina evangelistkamrater.
Märta fortsatte:
– När jag kom till Älvsbyn som evangelist var jag arton år. Jag fick nu 49 år senare en kallelse från Ivan Lundberg och församlingen han förestår, med förfrågan om jag ville komma dit och predika Guds Ord – och det ville jag! Jag såg det som en väldigt stor förmån att få komma tillbaka. Det var väldigt underbart att nu uppleva hur denna församling, som heter Korskyrkan, är en levande evangelisk församling, som  lever i väntan på Jesu tillkommelse. Man proklamerar: Vi fortsätter att tala Guds Ord och sprida evangelium. Och det ska vi hålla på med till dess att Jesus kommer. Till kyrkan inbjuder man ungdomar från samhället varje fredag kväll, och det kommer ett tjugotal varje gång. Flera har invandrarbakgrund och de är placerade i Älvsbyns kommun medan de väntar på att få uppehållstillstånd – eller inte. Flera familjer har blivit frälsta och döpta och införlivade med församlingen där.
Jag fick förmånen att vittna för en skara ungdomar om hur det var när Jesus kom in i mitt liv. När jag som tolvåring fick uppleva att mina föräldrar blev frälsta, och hur jag själv mötte Jesus vid samma tidpunkt. Det är ju en fantastisk ynnest att få vittna om Jesus för ungdomar speciellt, eftersom just ungdomskategorin kommer så vilse i våra dagar. På söndag förmiddagen fick jag tala i en fullsatt kyrka, och budskapet om Jesu försoning mottogs med en väldig öppenhet och glädje. Berith sjöng och vi upplevde att Guds ande var hos oss. Det var en väldigt stor tacksamhet hos mig att få vända tillbaka dit efter nästan femtio år, och få uppleva att kallelsen till frälsning går ut rent och klart också idag.
Vi får bedja för dessa invandrarungdomar att de får komma till tro på Jesus Kristus och bli rotade i Kristus innan de måste skjutsas vidare någon annanstans. Det är inte säkert att de får stanna i Älvsbyn, inte ens att de får stanna i Sverige. Men tänk att få plantera något av Herren i dem medan de är hos oss.

Föregående inlägg Sök först Guds rike!
Nästa inlägg Sakrament eller Jesus?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x