Du är älskad av Gud!

En hälsning från Marie Stenfelt, Köpenhamn
”Sen vilken kärlek Fadern har bevisat oss därmed att vi få kallas Guds barn, vilket vi ock äro…” (1 Joh 3:1)

Vilken kärlek har inte Gud visat oss när han sände Jesus. Han vet allt om oss, vårt förflutna, nuet och framtiden. Han känner också ditt namn och kallar på dig i sin kärlek. Han har köpt dig fri med sitt eget dyrbara blod, så du behöver inte vara rädd att komma till Jesus med allt. Det är inte något om och men i Guds hjärta, utan han som älskade oss före vi blev födda, ja, innan världens grund var lagd, vill fortsätta att visa oss denna eviga kärlek. Han har låtit oss kalla sig sina barn vilket vi också är genom Jesus och hans försoning.

Gud är inte likgiltig med vad vi säger och gör. Att älska betyder inte att man slätar över synden. Det betyder inte att man kan fotsätta att leva i egoism, stolthet, oärlighet, begär, bitterhet eller någon annan synd. Men Gud upphör inte med att älska oss även om han har anledning att sörja över oss ibland. Hans kärlek är som en magnet som drar oss på nytt till honom.

”Kærlighed fra Gud, springer lige ud, som en kilde klar og ren. I dens stille bund, i dens dybe grund gemmes livets ædelsten.”

Föregående inlägg Midnattsropet nr 4 2013
Nästa inlägg Jesus, Guds Son – själv Gud

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x