LIVET – som aldrig dör

Vittnesbörd av Karin Lindroos

Trädet blir planterat och är fullt av liv. Det växer och får friska blad och frukt. Ett träd kan bli väldigt gammalt. Man ser ofta på trädet som en bild på det eviga livet. Vi har fått evigt liv av Gud. Han gav sitt liv för oss på korset för att vi skulle få evigt liv. I Jesus har vi evigt liv. Det är han som har planterat oss vid vattenbäckarna.
Trädet behöver vatten. Trädets rötter gräver sig väg till vattnet och suger till sig liv. Ett träd som är planterat vid vattenbäckar har alltid nog vatten för att leva, växa och bära frukt.
Vi människor behöver vatten för att leva. Vi behöver det varje dag. Om vi torkar ut dör vi. Det gäller också för vårt andliga liv – vi behöver vatten.
Jesus sa en gång till en samaritisk kvinna vid en brunn:
– Var och en som dricker av detta vatten, han bliver törstig igen; men den som dricker av det vatten som jag giver honom, han skall aldrig någonsin törsta, utan det vatten jag giver honom skall bliva i honom en källa vars vatten springer upp med evigt liv.
Jesus är källan med det levande vattnet.

Vi fick liv när vi tog emot Jesus. Vi fick dricka av det levande vattnet. Men det räcker inte att dricka bara en gång. Jovisst, frälsningen håller, vi behöver inte bli frälst många gånger, men vi måste hålla oss nära Jesus för att hålla oss vid liv. Bli en del av trädet som är planterat vid vattenbäckarna! Var finner vi det? Var finner vi Jesus? Jo, det vet vi ju – i Guds Ord, i bönen, i församlingen. Se till att läsa Bibeln! Se till att hålla dig till dem som älskar Jesus! Se till att lyssna på biblisk undervisning! Håll dig nära Jesus i bönen! Då ska du få se att något kommer att hända med dig, med ditt liv. Ditt träd kommer att få löv som inte vissnar, det kommer att synas och märkas att du har en levande tro på Gud – inte en död religion – och det kommer att bära frukt när det är tid för det. Vårt liv här på jorden är inte meningslöst när vi har livet i Jesus, oavsett hur hopplöst och eländigt det kan se ut ibland. Gud kommer att göra någonting med dig och genom dig!

Men så är det den sista meningen i versen: ”och allt vad han gör, det lyckas väl”  – hur kan det stämma? Vi lyckas ju inte alls med allt vi gör… Men det är inte vi som ska lyckas, det är Jesus som har planterat trädet. Det är han som ska lyckas. Jag vill  bara citera något som Paulus säger i Romarbrevet:
 – Men vi veta att för dem som älska Gud samverkar allt till det bästa… (Rom.8:28)
Vi ser kanske inte alltid på det som händer i vårt liv med Guds ögon. Vi ser så gärna på våra misslyckanden. Men kom i håg en sak; trädet kan inte bära frukt utan vatten. Det är inte vad vi förmår som räknas. Jesus förmår!
Hämta din näring hos Jesus. Låt honom få tömma dig på allt som du har så lätt för att fylla ditt liv med och fylla dig med det levande vattnet, så kan du få bära frukt för Jesus! Frukt som varar i evighet!

Fridshälsningar Karin

Föregående inlägg Känna Jesus
Nästa inlägg Väckelsen är här!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x