fbpx

Midnattsropet nr 3 2020

Bläddra i tidningen

Innehåll:

– När jag var sju år förbereddes min begravning

Jonatan Rodríguez

Vittnesbörd av Jonatan Rodríguez

Min uppväxt är i en kristen familj, vilket jag är tacksam till Gud för. Min pappa är pastor och tjänar Gud till hundra procent. Jag har gjort många erfarenheter som visat hur mina föräldrar drivits av en tro som är svår att sätta ord på. Man måste vara med i vardagen för att förstå.

Golgatadramat

Undervisning av Paulus Eliasson

Paulus Eliasson

Jag lyssnade för några år sedan på en ljudbok av John Grisham; en romanförfattare som har skrivit många böcker om advokater och rättssaker. Boken jag lyssnade på heter Den oskyldige mannen. När jag hade hört en stund tyckte jag att det var något som var lite märkligt. Grisham skrev inte på samma sätt som han skrev i de tidigare böckerna jag hade läst. Jag saknade vissa litterära grepp, och det skapade en dissonans hos mig. Ända tills jag förstod att det inte var en roman alls – det var en dokumentär.

Vem är din Herre?

Gertrud Johansson

Appell av Gertrud Johansson

Den frågan är av allra största vikt för den som menar sig vara en kristen. Frågan kanske känns oförskämd. Såklart är Jesus min Herre, jag är ju kristen, det behöver man väl inte ens fråga om. Men jag vill ändå ta upp denna fråga. Vem är din Herre? Frågan har blivit så allvarlig för mig då jag återigen har läst slutet av Jesu bergspredikan.

Ädelstenar, Frälsarkransen och Rosenkransen

Då och då dyker det upp “hjälpmedel” för att stödja och vägleda nya troende. Exempelvis anordnas Alphakurser i många församlingar runt omkring vårt land, vilka når fram till många som vanligtvis inte besöker ordinära gudstjänster. Men det gäller att vara på sin vakt mot influenser som nästlar sig in i undervisningen.

Vittnesbörd från en annorlunda konferens

På grund av rådande pandemi har Maranataförsamlingen för första gången på mer än femtio år inte haft någon traditionell Sommarkonferens med mötestält och inbjudna från när och fjärran. Dock samlades en mindre skara i Långshyttan i Dalarna under några dagar, varifrån bibelundervisning och väckelsemöten sändes direkt över nätet. Ett av mötena sändes med direktlänk från Dal i Norge där Paulus Eliasson predikade om Golgatadramat. I det här numret av tidningen publicerar vi Paulus predikan samt några av konferensens vittnesbörd.

New Age i Bibelns ljus

Märta Berg Strömmare

New Age är ett stort och avancerat ämne och min avsikt är inte att utröna och presentera den företeelsen i något annat avseende än att finna dess rötter i Bibelns ljus. Det vill jag försöka göra grundligt, men också så överskådligt som möjligt. Det handlar om att bege sig in i en snårskog, och i den snårskogen ska vi söka efter rötterna. Det är viktigt av den anledningen att man idag alltmer talar om en ny tidsålder.

Hur kan budskapet om Jesu tillkommelse bli en stridsfråga?

Berno Vidén

Ledare av Berno Vidén

Nya testamentet påminner mer än trehundra gånger om att Jesus ska komma tillbaka. Det är sorgligt att ett av de mest hoppfulla budskap som överhuvudtaget existerar i Guds ord, för många har blivit en stridsfråga, eller ännu värre; en ickefråga. Bibelns absoluta huvudperson, vars utgivande kärlek är förutsättningen för vårt eviga väl, är snart här!

Kraften i namnet Jesus

Predikan av Arne Imsen tidigare publicerad i MR 1983

Jesus står över vetenskapen, över kyrkan och religionen, han är över furstar och väldigheter, över alla människor. Gud har gett honom ett namn som är över alla andra namn och till sist ska alla människor som är i höjden, som är här på jorden eller under jorden böja sig, Gud Fadern till ära, och bekänna att Jesus är Herre.

Familjen Rigal återförenad

Efter två års frihetsberövande släpptes i juli månad den kubanske pastorn Ramón Rigal från fängelset i södra Kuba. Hans hustru Ayda var redan då villkorligt frigiven, efter ett drygt år…

Uppdraget hastar!

Hösten har gjort sitt inträde och den bakomliggande sommaren ha varit på så många sätt annorlunda. Maranataförsamlingens årliga Sommarkonferens kom i år att bli endast några få men dock samlade och inspirerande dagars direktsänd undervisning över internet från syskonen i Långshyttan.