Väckelse i England

OBS! Denna text är konverterad till sökbar text med s.k. OCR-teknologi. Det innebär tyvärr att det finns väldigt många bokstäver och andra tecken som hamnar fel. Vår förhoppning är dock att texten ska vara begriplig. Är det något sammanhang du absolut inte får ihop, så är rådet att kolla i PDF-versionen av respektive nummer.


Curt Olson

Joel 2:28-32

Väckelsens eld brinner i England idag. Gud har tagit ut en skara i England också, precis som i Norge och Sverige och de flesta and-ra länder.

Det märkliga är, att Gud även här tvingats sända Väckelsens eld utanför kyrkmurarna, eftersom man inte tager emot väckelsen innanför, – på det sätt Gud sänt den. Även här går Guds ord i uppfyllelse, – nämligen Hebr. 13:13. – Låtom oss alltså gå ut till honom ”utanför lägret” och bära :hans smälek.

På samma sätt som Gud tagit ut sina villiga redskap i Norge och Sverige, tror jag, att Gud tagit ut en broder i England för samma uppgifter där, nämligen för att ”röja mark” och predika ett fulltomgt evangelinm.

Under mitt tio dagar långa besök i Englandideoemvber förra året fick jag tillfälle att konstatera, att samma förhållanden år rådande på det andliga området, – eller skale jag säga det religiösa området – där, som häri Sverige.

D.v.s. kort sagt: Jesus frålsar de djupast sjunkna såsom alkoholister, skökor, raggare och föder dem till ett levande hop-p och ställer fra-m dem som mäktiga redskap i Guds hand, eftersom Han inte kan få sin Väg med sina en gång uttagna pastorer ooh predlikanter.

Pingstvännerna som ju fått mest ljus i Guds Ord, borde givetvis ”säga amen” till det som sker ooh räcka den hjälpande handen och vara med i Våokelsen. Men hur ofattbart det än är,  dessa (majoriteten i varje fall) går i  emot denna härliga våokelse, som Gud i sin stora kärlek har sänt för syndares frälsning ooh Gu s barns förnyelse. Med andra ord är det en ny Väckelsevåg från Himlen som Gud sänder. En Våg av Väckelse som kommer att tilltaga så kiotlossarlt att människorna kommer att stå undrande ooh frågande. Men för den som studerar Skriften skall det bli klart att det är fråga om Kritsi hruds iordniingsställande.

När jag var på ett Maranatamöte i Oslo för en tid sedan, fick jag del av en uppenbarelse, som  en broder hade haft nyligen. Han såg i en syn hela jordlklotet med alla Världens olika länder. Och hur en eld plötsligt flammade upp i det ena landet efter det andra tills alla länder stod i brand.

Detta var givetvis en uppenbarelse av vad som nu sker runt hela vår jord. Just i England förefaller det mig, som om broder Henri Staples har fått i uppdrag att resa runt där och ”tända på” lite varstans. På varje plats och i varje stad där denne broder varit, – blomstrar bibliska, levande församlingar upp.

Det som synes vara det mest särpraglade för dessa församlingar år den oförklarliga, men dock verkliga kärlek – Kristi kärlek, som är verksam där. Vidare kan man märka att det inte förekommer någon s. k. enmanspredlikran utan snarare ””allemanspredvikan,. Alltså, varenda en som har funnit den härliga frälsningen i Jesus Kristus kan inte lhålla ldetta för sig själv utan måste omedelbart delge sina medmänniskor, för att också de skall få del av det verkliga livet. Vilket jag också tror är Guds egentliga mening. På själva mötena i England vi denna väckelse förefaller det vara den Helige Ande som leder mötet från början till slut. Detta bekräftas bl. a. därav att mötet ofta börjar helt spontant genom att exempelvis en broder eller syster tackar Jesus för frälsning. Så kommer någon fram med en uppenbarelse, någon annan med ett profetiskt budskap, åter en annan :med en sång om Jesus. Mötena begränsas inte Iheller till ett par timmar, utan varar ofta upp till fyra, fem timmar.

Som ett -helt personligt vittnesbörd måste jag slutligen säga att de välsignelser, som jag fått av Gud i denna Maranata-väekelse, är av sådana kolossavla proporeioner att jag helt enkelt beklagar alla som inte vill vara med och dela vålsignelserna. Dessutom är jag så hundraprocentigt övertygad i mist lhjarta genom den Helige Ande, att denna väckelse år det sista inådeserbjudandet från himlen innan skyarna brister och Brudgummen Jesus Kristus kommer och hämtar dem, som äro tvagna i Lammets blod och står redo med sina lampor. JESUS KOMMER SNART.

PS. De som eventuellt skulle vara intresserade av ”Glory News” = den engelska motsvarigheten till Midnattsropet kan vända sig till undertecknad.

Repr. Curt Olson
Grossboltorpsv. 6, tel. 054/713 50
Forshaga.

Föregående inlägg Du har tagit vara på mitt ord
Nästa inlägg Mitt möte med Maranataväckelsen

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x