Svenska kyrkoledare ropar efter hjälp – från Rom!

Kortnytt av Stina Fridolfsson

En grupp ”bröder” från Taizé, den numera öppet katolska kommuniteten i Frankrike, kommer att tillbringa några månader i Sverige under det första halvåret 2007. Från februari till maj, med utgångspunkt från Ersta Diakoni, den lutherska högskolan, där de ska ha sitt tillfälliga hem under vistelsen.Detta stod att läsa i en publikation som man ger ut från Taizé-kommuniteten i Frankrike:-Bland dagens unga stockholmare finns det en längtan efter en djupare andlighet, men också en känsla av att inte rymmas i samhället och i de etablerade kyrkorna. Detta har skapat ett slags andlig förvirring, och de unga behöver sällskap på vägen.”Med dessa ord skrev Stockholms kyrkoledare till Taizékommunitetens prior, broder Alois, och bad om att några av den ekumeniska kommunitetens bröder skulle komma och stanna i Sverige under några månader.Så är det alltså. Den andliga nöden i Sverige är så stor, så att den etablerade kyrkligheten vänder sig till katolsk mysticism i Frankrike för att söka hjälp – landet som enligt statistiken har mindre än två procent protestanter. Av dem är endast sex promille evangelikala kristna. Ett land som ropar på missionärer.Är verkligen den andliga nöden så stor i vårt land, att kristenheten inte ser någon annan lösning för att möta ”längtan efter en djupare andlighet” bland ungdomar i Sverige?En utmaning till varje pånyttfödd kristen!

Föregående inlägg Fullbordat!
Nästa inlägg Protestens folk

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x