Andens dop har betytt mycket för mig

Vittnesbörd av Magdalena Vidén

Magdalena har växt upp i Maranataförsamlingen, tillsammans med föräldrar och sex syskon. Familjen har långa tider varit ute på missionsfältet i Dominikanska republiken.
Du har ju växt upp i församlingen. Kan du säga att du vid något speciellt tillfälle lämnade dig åt Gud?
-Jag har alltid trott på Gud, och det har blivit allt mera medvetet. Jag har haft mina speciella möten med Gud, men kan inte säga någon dag då jag blev frälst. I tioårsåldern döptes jag, för jag hade bestämt mig att gå vägen med Gud. Jag har aldrig velat lämna Jesus, jag har alltid velat tjäna Gud och vara hans redskap. Jag vill inte göra vad jag själv tycker, utan det han vill.
Hur kan du veta att det är Gud som talar till dig?
-Genom Guds Ande får man hjälp att förstå vad som är hans vilja. Jag blev andedöpt på en skolungdomsvecka för fem år sedan. Jag hade längtat i flera år efter att bli andedöpt. Så gick jag fram till förbön efter ett bibelstudium om andens dop. Jag bad och bad, men tyckte inte det hände något. Och just när jag gav upp, så kom det! Det började bubbla inom mig. Det kom så stilla. Andens dop har betytt mycket för mig, mer än jag tänkte det skulle göra. Gemenskapen med Gud blir djupare.
Vad skulle du säga till en människa som inte känner Jesus, om du får ett enda tillfälle?
-Man vill få personen att förstå att det finns ingen framtid utan Gud. Ofta vill människor argumentera emot, och vill inte lyssna. Man får försöka visa dem den rätta vägen. Det går inte överbevisa med ord. Man måste överbevisa med sig själv, på något vis. Om att Jesus lever, man kan få evigt liv och att det finns ett hopp!

Föregående inlägg Maranatamöten i Norrland
Nästa inlägg Nu lever jag i hoppet!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x