”HERRENS ORD HADE MÄKTIG FRAMGÅNG”!

”HERRENS ORD HADE MÄKTIG FRAMGÅNG”! Seger-rapporter från när och fjärran ELDEN SPRIDER SIG Det är inte bara i Örebro som förnyelsens eld brinner. Den blossar upp på många platser i landet. Vänner från olika håll ropar om hjälp för möten. I Kumla finns en skara vänner som regelbundet har enskilda och offentliga möten. Härliga ting har Gud gjort för dessa vänner. I Kristinehamn har det också börjat brinna. En skara Vänner har samlat sig för regelbunden verksamhet. Herren har bekänt sig till verket även där. Flera avfållingar har blivit frälsta, och många Guds barn förnyade. Två besök har också gjorts i Jönköping, då detta skrives. Där vill Herren fortsätta sitt härliga verk. Bland andra platser som besökts kan nämnas Lindesberg, Rönneshytta, Fjugesta och Kilsmo. Vi har många inbjudningar från olika håll i landet, ända upp i norr, och vi kommer att tillmötesgå detta så långt vi har möjlighet och Herren leder. Onda och goda rykten sprids, men vi söker inte vara människor till behag. Var med i bönen och bed, att Andens eld må flamma upp i hela vårt land, så att sovande kristna vaknar upp över det faktiska läget och behovet så att vi gemensamt kan gå till attack mot synd och mörker. ”Än idag brinner elden, pris ske Gud — Herren Jesus snart skall komma och han smyckar ut sin brud.” D. B. FRIA TONER I JÖNKÖPING I en av stadens tidningar berättade en annons, att det samma dags kväll skulle hållas evangeliskt möte i Pelarsalen, Folkets hus. Det var djärvt att annonsera så sent, men ändå hade en förväntansfull skara mött upp. Under tre timmar varade mötet. Många stora och tunga batterier har ställts upp i denna gamla läsarestad, men fråga är om inte kvällens medverkande var det rörligaste och effektivaste; det var träffsäkra avslöjanden av religiociteten som bombarderades, alla kemiskt fria från vad vi tidigare hört om värvningstendenser och församlingsbildningar. Det var inga nålstyng åt någotdera hållet, utan bibliska väckelsetoner alltigenom. Och efter detta möte kan mycket hända. I en mirakelväckelse vill det till med pionjärtoner, som sliter sönder den religiösa stärkelsen och för att rycka oss ur vanmakt, fruktan och tvivel. Bröderna Imsen, Bergagård med flera stod för salvorna och de visste berätta, att här som överallt, talar man helst om ungdomsrörelser, filantropi och politik. Man överträffar varandra med jättekollekter och fina program i underbara predikolokaler. Aftonunderhållning bjudes istället för Guds kraft. Men nu hände det underbara, att många sökte sig till botbänken och fann nåd. Alla var överens om, att suset i Bakaträdens toppar bådar, att Herren är nära och vårliga vindar väntas i Andens värld. ‘ Det finns en oerhörd längtan hos många i Jönköping efter andlig förnyelse och väckelse, och många små ”privata” bönegrupper samlas regelbundet i hemmen för att bedja härom. Man beder också om, att döparefolket skall bli ett i kampen för Guds rikes framgång utan avseende till medlemskortens adresser. Det finns, som bekant, äkta honung även utan någon riksetikett och det finns en gudomlig förhoppning, att vid Jesu tillkommelse hämtar han alla ”som höra honom till”. . . Hallingbäck

Föregående inlägg MARAN ATA-bladet
Nästa inlägg Var skall Du tillbringa evigheten?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x