DOPFÖRRÄTTNINGAR

DOP I JÖNKÖPINGS BADHUS Lördagen den 11 november förrättades den första dopförrättningen i Jönköpings Fria Församlings historia. Bröderna Imsen och Bergagård samt en stor skara sångare från Örebro och Falköping medverkade i det välbesökta mötet. Badhuset var fyllt av intresserade från golv till tak. F0tografer och journalister fotograferade och skrev. Detta var tydligen en sensation i Jönköpings historia. Sångarna sjöng med glöd och hänförelse gamla läsaresånger. Det var jubel och glädje. Broder Arne Imsen predikade och gav de fria församlingarnas programförklaring samt en överblick av de fria församlingarnas tillkomst och pågående tillväxt. Broder Donald Bergagård var dopförrättare. Fem vänner döptes där till Kristus och Herren sanktionerade dophandlingen med sin Helige Ande på hemvägen till gick djupt gripna och välsignade därifrån. Det var en trött men lycklig sångarskara som återvände till Örebro efter mötet. Tilläggas må att fyra vänner blev döpta i den Helige Andes närvaro. Många Örebro. Tre ungdomar i den abonnerade bussen och en broder i en privatbil, som även kom från Örebrotrakten. DOP I ÖREBRO BADHUS Lördagen den 18 november hade vi återigen dopförråttning i badhuset i Örebro. Broder Donald Bergagård döpte då fyra nyfrälsta unga vänner till Kristus. Mötet gick i jubelsångens tecken. Inte att undra på, när man ‘ser hur unga själar kommer och lämnar sina liv i Jesu händer och går med honom i dopets grav. Vi borde tacka och prisa Gud ännu mer för hans underbara nåd mot oss sena tiders barn, som får uppleva en sådan väckelse i dessa sista dagar innan anskriet ljuder och brudgummen kommer för att hämta hem sin brud. Låt oss ge allt för att rädda själar härefter. Tiden är dyrbar. Konungens ärende hastar! Broder Ãge Samuelsen från Norge besökte Örebro Fria Församling den 2122 nov. Mötena var välbesökta. Det frigörande budskapet nådde själar till stor välsignelse. Ofrälst ungdom söker sig i skaror till mötena. Britta Imsen

Föregående inlägg Ungdom och väckelse
Nästa inlägg Petrus’ liv

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x