Vill Du bli fri?

Allan Andersson
Tänk dig, att du suttit fastkedjad i fängelse många år! Din rörelseförmåga har varit starkt nedsatt av bojor och band. Du har ej fått öppna din mun för dina medfångar. Men en dag går dörren upp, och du blir bländad av middagssolen. Där, i dörröppningen, står en rik person, som talar om för dig, att du får lämna fängelset. Du är fri! Denne man har betalt lösesumma för dig. Jag tror inte du säger: ”Jag skall känna efter först hur det känns, kanske är det fel på denna frigörelse.” Nej, har du suttit i fångenskap i många år och aldrig fått öppna din mun hoppar du nog säkert upp av fröjd, skakar dammct av dig och tackar din frigörare. På samma sätt var det, då Jesus frälste dig. Du blev löst och fri. Då vittnade och sjöng du om Jesus och hans dyrbara blod, som räcker till för alla. Men i dag är du bunden av mäninskor och deras tänkesätt, men längtar du ut i frihet vill Jesus lösa dig. Han säger: ”Följ mig!” Då lämnar du det gamla sammanhanget, ty Jesus gör allting nytt. Du, min ofrälste vän, som ej har börjat vandringen med Jesus, Mästarcn är här och kallar dig till sig. Hör du icke herden, hur han ropar på sitt bortsprungna får? Kanske är du ett svart får? Jesus älskar dig ändå! Han talar om ”andra får”, men också dem skall han söka upp. Du, som läser dessa enkla rader, böj dina knän och säg: ”Käre Jesus, här har du ett förlorat får, fräls mig och lös mig nu!” Snart förnimmer du hur friden strömmar till ditt hjärta. Nu först börjar det verkliga livet i gemenskap med Jesus, och du får uppleva mer och mer av Andens fullhet. Vi skall gå från kraft till kraft, tills vi är hemma i gästabudssalen. Halleluja! Amen!

Föregående inlägg “Och Herrens ord hade framgång”
Nästa inlägg Varför jag lämnade statskyrkan

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x