Jag sprang på “snetorget”

Vittnesbörd av Jan Norelius

Jag heter Janne, föddes 1946 i Stockholm. Men jag är nu knappt 23 år gammal, för jag räknar mitt liv från när jag blev född på nytt, halleluja! Ni vet ju vad som står i 2 Kor. 5:17. Att någon som är i Kristus är – ja, vad är han? Man brukar säga en gång alkoholist alltid alkoholist. Men den som är i Kristus är en ny skapelse! Tänk så underbart att man får lämna sitt gamla liv. Läkaren sa till mig att jag var kronisk alkoholist. Men nu är jag kroniskt frälst! Det finns inga kroniska alkoholister. Det finns bara nya skapelser i Kristus, om man själv vill.Det är mycket svårt komma loss idag ifrån alkohol och knark och allt som bryter ner. Jag sprang på “snetorget”, som det kallas. Alltså Sergels torg. Där var jag bland mina vänner Stoffe och Kenta och vi som höll på med droger på den tiden. Det är inte mycket kvar av dem, de flesta är döda. Vi höll på i filmen “De kallar oss mods”. Ni skulle inte känna igen mig. Jag känner inte igen mig själv. Stoffe dog i en överdos på en toalett på centralen. Sönderstucken av heroin. Kenta rökte in i det sista hasch och annat elände. Tänk att man får börja ett nytt liv med Jesus. Jag är 59 år, men i anden är jag ung! Jag ska läsa ur Rom. 3:25:“Honom som Gud har ställt fram såsom ett försoningsmedel genom tro, i hans blod. Så ville Gud – då han i sin skonsamhet hade haft fördrag med de synder som förut hade blivit begångna – nu visa att han dock var rättfärdig. Ja, så ville han i den tid som nu är lämna beviset för att han är rättfärdig. Härigenom skulle han både själv befinnas vara rättfärdig och göra den rättfärdig, som låter det bero på tro på Jesus.”Är det inte orättvist av Gud att låta brottslingar gå fria, och säger: de är oskyldiga! Det är ju snurrigt – men så är det. Nej, han gör det därför att de tror på Jesus som tog deras synd – halleluja!Brottslingar blir frälsta både här och där. Jag var också en brottsling. Satt på ”The green island” härborta – på Långholmen. 1971 satt jag där och skakade. Och nu är det vandrarhem! Det var vandrarhem på min tid också. Vi sågade oss ut tog oss ut med lakan och annat… Jag var rebellisk på den tiden – är det nog litet fortfarande. Men jag är frälst!

Föregående inlägg Jag vill ha Jesus!
Nästa inlägg Får vi frälsning och syndernas förlåtelse genom nattvarden?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x