Bli en medborgare i Guds rike!

Undervisning av Tage Johansson
Uttrycket Guds rike är oerhört fascinerande. När man läser bibeln, ser man att det är fråga om det rike som har utgått ifrån Gud och det uppenbarar sig i det fysiska, det synliga. Att Gud i begynnelsen skapade himmel och jord, det är en produkt av Guds rike. Guds rike har sitt säte i den eviga världen, i himmelen och utgår från Guds tron. Guds rike synliggjordes genom att Gud började skapa. Han skapade också människan. Katastrofen var att Guds rike som blev så underbart uppenbarad i Edens lustgård, och människans harmoniska gemenskap med Gud, bröts genom synden. Därför måste Guds rike gå en annan väg. Därmed förklaras för människan att det som tillhör det förgängliga, det som synden fört in, det kan inte Guds rike byggas på.

Människan måste bli en ny skapelse i Jesus Kristus. I Bibeln ser vi vilka vägar Guds rike tar. Det blev helt uppenbart exempelvis att Guds rike har ett budskap. De två första sönerna, Kain och Abel, gestaltar de två vägar människan kan gå. Abel fick ge ett uttryck för Guds rike genom en kunskap som Gud hade förmedlat. Gud måste låta ett djur dö för att människans nakenhet skulle täckas. Hon fick en klädnad. Så är det också med frälsningen. Vi är nakna utan Kristus. Människan måste ikläda sig Jesus Kristus som klädnad, annars kommer hon att vara naken. Detta är naturligtvis ett bildspråk. Att komma naken inför Gud en gång vore fruktansvärt. Här i tiden får vi en klädnad, vi har iklätt oss Kristus som en klädnad. Budskapet från Edens lustgård är att Gud måste göra en klädnad åt människan, och därvid måste ett djur dö. Det pekar fram emot Kristi försoning. Därmed fortsätter Guds rike genom Abel. Kain däremot, går en annan väg. Hans namn betyder också fördärv. Han gick fördärvets väg, och fortsatte bygga på det som var fördärvat. Detta är ett väldigt budskap för människan att utan Kristus, utan denna frälsning, utan att uppleva Guds rike i ditt liv, så är allting för henne förgängligt. Därför är det så viktigt att vi förmedlar budskapet om Guds rike.

Jesus sa en gång till en man: du är inte långt ifrån Guds rike! Vi har ett budskap, och det är Guds rike. Det kan komma in i dig som Jesus förklarade för Nikodemus, att om han inte blev född på nytt, kunde han inte komma in i Guds rike. Blir du född på nytt kommer du in i detta rike. Så fortsätter det genom hela historien. Bibeln talar om Guds rike i tiden. Snart är tiden slut för människan. Ingen tid ska ges mer. Då ska Jesus överlämna detta rike åt Fadern, och så ska Gud bli allt i alla. Då har Guds rike gjort en vandring i tiden. Den började med att Gud skapade himmel och jord, och den slutar med att allt är fullbordat. Då har frälsningsbudskapet gått ut för människan i alla tider, och allt är fullbordat. Då har Jesus fullbordat sitt verk, han överlämnar riket åt Fadern och Gud blir allt i alla. Vi har ett oerhört budskap här. Ta vara på detta så du kan bli född på nytt, och bli en medborgare i Guds rike!

Föregående inlägg Nummer 4-5 2007
Nästa inlägg Vi älskar Jesu tillkommelse!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x