Sök först Guds rike!

Rapport från bibelskolan 2007

Maranataförsamlingens bibelskola i oktober 2007 blev ett klart klingande budskap: Sök först Guds rike! Låt oss satsa helhjärtat för evangelium! Jesus kommer!Som övergripande tema annonserades ”Guds rike och lärjungaskapets villkor”. Förutom församlingens egna lärare och evangelister, medverkade tillresande syskon. Första veckan gästade Stig Andreasson. I två bibelstudier talade han över vad bibeln lär om yttersta tiden och tusenårsriket. Trots de mörka framtidsutsikterna för ett folk som låter sig förledas av antikrist och hans välde, så kvarstod det uppfordrande och hoppingivande budskapet som ett sunt och klart evangelium innehåller. Detta är en triumferande motvikt mot förförelsen och ger lärjungen styrka för uppdraget. Det gäller för Guds folk att utgöra en stad på berget; en avskild Jesu brud även under den yttersta tidens svåra prövningar.

Bibelskolan fick även besök av broder Vargese Thomas från Indien, som knöt an till bibelskolans tema med att tala om hur Jesus predikade himmelriket och dess resurser, som står till vårt förfogande också idag. Michael Dakwar, en arabisk broder som presenteras i detta nummer av Midnattsropet, medverkade med trosstärkande förkunnelse. Pilgrimsfolket från Norge är alltid till stor uppmuntran för den lilla kämpande Maranataförsamlingen i Stockholm. Genom att samlas vid konferenser och högtider, fördjupar vi gemenskapen och hämtar styrka i vår gemensamma tro. Jan Egil Hafsahl kom vid ett par tillfällen, och bidrog med förkunnelse bland annat om nasiratets villkor till uppbyggelse för församlingen, och ett brandtal mot folkmord, vilket publiceras i detta nummer av MR. Doris Diaz, vår kära missionsläkare i Dominikanska Republiken, deltog större delen av bibelskolan. Hennes påminnelser om vikten av att gå bönens väg, med exempel från Esters bok, var till stor uppmuntran. Med dessa glimtar från bibelskolan vill vi mana att ta del av undervisningen, även den som inte kan beredas utrymme i Midnattsropet som tyvärr kommer ut alldeles för sällan. Mötena kan beställas på cd, och för de läsare som har tillgång till internet, går det lyssna via Maranatas hemsida. Se förteckning över möten och beställningsadress på anslagstavlan, sid 30-31!

Föregående inlägg Bibeln och det stora folkmordet
Nästa inlägg Katolsk biskop på “Pinse for alle”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x