Filadelfia – kulturbrobyggare

Analys av Stina Fridolfsson

Så presenteras pingstkyrkans nya roll i tidningen Dagens reportage inför det stora musikalevanemanget ”London the musical” som nyligen haft sin världspremiär på Stockholms nya musikalscen – Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan. Stockholms musikalelit gläder sig över denna nya estrad ”som med sin rymd är en av få arenor som kan rymma musikalens enastående och speciella scenografi”.
Filadelfiakyrkan som en gång togs i bruk och rustades under bön, åkallan och stora uppoffringar av bedjande och offrande fromma pingstvänner presenteras nu som Stockholms nya musicalscen.
Där samlades kristna, unga och gamla, för att andligen utrustas till evangelii härolder för tjänst i evangelisation och mission. Från talarstolen varnades för världens nöjen och dess idoldyrkan.

Församlingens föreståndare Niklas Piensoho konstaterar i tidningen Dagens reportage, att för 30 år sedan ansågs dans och teater vara synd, nu finns det i vår kyrka. Han berättar vidare att vid diskussionen som föregått uthyrningen frågan uppstått om församlingens ”varumärke” skadas. Man kom dock fram till att fördelarna överväger.
Och nu kan man alltså gå till Filadelfiakyrkan och lyssna till musikal med kända artister. Det kostar mycket, urholkar kassan och berövar dem som går dit det himmelska perspektivet.

Vad var den första Filadelfiaförsamlingen känd för? Det står i Uppenbarelseboken:
-Och skriv till Filadelfias församlings ängel: [—] Ty väl är din kraft ringa, men du har tagit vara på mitt ord och icke förnekat mitt namn. [—] Eftersom du har tagit vara på mitt bud om ståndaktighet, skall ock jag taga vara på dig och frälsa dig ut ur den prövningens stund som skall komma över hela världen, för att sätta jordens inbyggare på prov. Jag kommer snart; håll fast det du har, så att ingen tager din krona.

Föregående inlägg Pilgrimsskolan ger hopp åt haitiska barn
Nästa inlägg Oönskade samhällsmedborgare

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x