Frälsningsstämning i Nyhemstältet – i en tid som denna!

Text: Karin Vidén

Dagens folkredaktör Urban Thoms bloggar för den kristna rikstidningens räkning från Nyhemsveckan:

-Hejaramsorna skallade och stämningen var hög inför kvällens fotbollsdrabbning mellan Sverige och Spanien. Ett par tusen människor, främst unga, hade betalat 30 spänn (i förköp ? 40 i tältöppningen) för att se kampen. ( – ) Inte ens det spanska ledningsmålet i matchens början kunde få publikens entusiasm att svalna och när Zlatan efter ett tag tryckte in kvitteringen på ren vilja var det rena frälsningsstämningen i Nyhemstältet.

Pingströrelsens stora årliga konferens lockar i sitt programutbud med storbildskärmar i stora tältet, så att ingen ska behöva stanna hemma pga EM- fotbollen. Man samlas i år under temat ”Dit anden leder – i en tid som denna”, men avslöjar i praktisk handling sin inriktning mot idoldyrkan och förvärldsligande. Vi får också veta att intäkterna från entréavgiften för att se matchen ”motsvarar en hyfsad kvällskollekt”.

Föregående inlägg FRA-lagen åsiktsregistrerar
Nästa inlägg Bevara visionen!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x