Ser du en lucka i muren – ställ dig där!

Appell av Anita Eriksen

Jag vill ställa en fråga om du vet vem Besalel var i Gamla testamentet. Förmodligen inte och även om du läst om honom, så faller svåra och för oss ovanliga namn ur minnet. Under bibelskolan talade Tage Johansson om tabernaklet och jag bestämde mig för att läsa om detta i 2:a Moseboken. Då fick jag ögonen på 2 Mos 31:1-5.

-Och Herren talade till Mose och sade: Se, jag har kallat och nämnt Besalel, son till Uri, son till Hur, av Juda stam; och jag har uppfyllt honom med Guds Ande, med vishet och förstånd och kunskap och med allt slags slöjdskicklighet, till att tänka ut konstarbeten, till att arbeta i guld, silver och koppar, till att snida stenar för infatt-ning och till att snida i trä, korteligen, till att utföra alla slags arbeten.

Jag blev både glad och välsignad när jag läste om denne Besalel (som också fick en medhjälpare Oholiab). Gud kallade honom och uppfyllde honom med sin Ande, med vishet och förstånd och kunskap. Till att göra vad? Ja inte för att bli präst och predika eller bli sångare eller någon annan framträdande roll på plattformen. Nej, han skulle utföra ett praktiskt arbete och där kan vi alla vara med. Nu kunde han många saker men det var inte det som var det viktigaste utan att han blev uppfylld av Guds Ande och fick både vishetens och kunskapens gåvor. Även om du tycker att du bara kan en sak så kan och vill Gud använda dig och uppfylla dig med sin Ande. Sedan kan du läsa om när Mose i sin tur förmedlade vad Gud sagt i 2 Mos 36:1-2 och speciellt vill jag poängtera sista delen från vers 36:2
-därefter kallade Mose till sig Besalel och Oholiab och alla de andra konstförfarna männen, åt vilka Herren hade givit vishet i hjärtat, alla som av sitt hjärta manades att träda fram för att utföra arbetet.

Du måste inte vänta på att någon människa skall peka ut dig till en speciell uppgift. Ser du en lucka i ”arbetet på muren” så ställ dig där och gör din insats, och upplev tjänandets glädje.

Föregående inlägg Bered dig att möta din Gud!
Nästa inlägg Världsfrånvänd – och himlatillvänd!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x