-Jag har alltid känt mig motiverad att arbeta med barn

En av skolans lärare är Esther Melo Castillo, en 33-årig änka och mor till två pojkar. Hon ansvarar för en särskild grupp av barn med speciella handikapp.

Esther tog emot Jesus som sin personlige frälsare för snart ett år sedan och döptes kort därefter till Kristus. På frågan om vad det är som motiverar henne att, som i det här fallet, arbeta med handikappade barn, säger hon:
– De här barnen är mycket speciella och de har knappa möjligheter att få hjälp någon annanstans eftersom de kommer från mycket fattiga familjer.
Det är inte första gången Esther engagerar sig för att hjälpa barn. Ända sedan hon själv var barn har uppgiften legat som en kallelse hos henne, något som mognat mer och mer under åren. Från det hon som 13-åring fortfarande gick i skolan var hon ofta med och hjälpte till med att arbeta bland förskolebarn i en skola i Lecheria, en mycket fattig boplats för haitiska familjer. Esther kände sig mer och mer hemma med arbetet och blev kvar där i tolv år. Under tiden studerade hon och skaffade sig lärarbehörighet.

I Palavé är Esther välkänd och ofta anlitad av sina grannar. Det är vanligt att se henne engagerad i händelser som på olika sätt kan drabba människor. Exempelvis när Susana (läs artikeln här bredvid) skulle skjutsas hem från sjukhuset var det naturligt att vända sig till Esther för att snabbt få tag på en ambulans, något som kan vara väldigt svårt.

Föregående inlägg Drivkraften är kärleken till Jesus
Nästa inlägg Ett orättfärdighetens offer

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x