Jesusmanifestation – i ditt liv!

Att frälsta vittnen samlas för att proklamera namnet Jesus framför alla andra namn är stort. Idag lever alldeles för många människor i total okunnighet om vem Jesus är. Till er skam säger jag det, skriver Paulus till församlingen i Korint.
Bibeln säger: “Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder. Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat. Allt är skapat genom honom och till honom. Han är till före allting, och allt består genom honom.”
Om ovan citerade proklamation hämtad ur Kolosserbrevet är sann, förstår vi angelägenhetsgraden av att förkunna Kristus – och ingen annan.

I maj månad arrangerades en Jesusmanifestation i Stockholm, där tusentals människor samlades till något som mer liknade en uppblandad religiös manifestation med många helt utombibliska inslag. Kungsträdgården var vid tidpunkten fylld med folk från alla håll som under sitt besök i Stockholm mötte arrangemanget. En fråga berättigad att ställa är vilken bild av Jesus alla dessa besökare fick med sig hem. Exempelvis marknadsfördes där radband, vilka har sina rötter inom yogan som ett hjälpmedel att hålla räkning på mantran man upprepar. Förlaget Verbum erbjöd sin framgångsprodukt radbandet Frälsarkransen för 100 kronor. Med hjälp av detta radband leds användaren in i katolsk mysticism med alla dess irrläror. Detta har ingenting med Bibelns Jesus att göra.

Med Frälsarkransen följer en handbok fylld med uppmaningar att finna sig själv genom att söka i sitt inre, på ett sätt som för tankarna till österns religioner. Namnet Jesus nämns överhuvdtaget inte i handboken. Prästskrudar, guldkors och annat kyrkligt prål fanns med vid manifestationen i Kungsträdgården. Alla som önskade förbön inbjöds till den nära belägna katolska kyrkan. På framträdande plats fanns även budskapet om Maria som kyrkans moder, vilken leder oss till enheten i Kristi kropp. Livets Ords pastor Ulf Ekman knäböjde sida vid sida med katolska kyrkans biskop Anders Arborelius, och ledde manifestationens deltagare i bön. Den Jesus som här presenterades är dock vad Bibeln kallar för en annan Jesus.

Bibelns Jesus är annorlunda. Han låter sig inte byggas in i något kyrkosystem med sakrala traditioner. Han bor inte i vare sig katedraler eller andra kyrkobyggnader vilka står uppresta likt stora barriärer mellan Gud och människa, men däremot tar han sin boning i varje människa som öppnar sitt hjärta för honom. Allt det prål som kyrkan genom sin tradition presenterar som nödvändiga medel för människans försoning med Gud, utgör tvärtom hinder för hennes väg till frälsning. Kyrkan med sin frälsningslära står i vägen för människor som i sin nöd söker finna Gud.
Bibelns Jesus är aldrig långt borta från den som med ett uppriktigt hjärta söker honom. Du kan tala med honom där du sitter just nu, och veta att han lyssnar. Han finns mitt i din vardag, långt borta från kyrkans sakrala frälsningslära.
“Om du med din mun bekänner att Jesus är Herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, blir du frälst.”
Överlämna dig helhjärtat åt Jesus och han kommer att manifestera sig i ditt liv. Han blir då din Herre och Frälsare, en vän framför alla andra vänner. Han utplånar din synd och skapar ett nytt liv i dig, ett liv som aldrig någonsin tar slut. Du blir hans för evigt.

Föregående inlägg En gång missionär – alltid missionär
Nästa inlägg Midnattsropet nr 3-2011

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x