Kärlek som Jesus lärde

Simon Beecham deltar i sommar i missionsarbetet i Santo Domingo. Han blev inspirerad till följande appell när han kom i kontakt med församlingens syskon i Palavé:

Ju mer vi önskar uppleva nåd, dess mer bör vi söka glädjen i att tjäna andra. ”…och den som vill vara främst bland eder, han vare de andras dräng”. (Matt 20:27) Ju mer vi söker Kristi sinnelag, den gudomliga karaktären från en älskande Frälsare, dess mer kommer vi på att vi själva vill göra för andra vad vi vill att de ska göra för oss: vi ser människor som Jesus skulle se dem.

Inga materiella ting kan ge en sådan inre frid och frihet som att få veta att Jesus älskade oss så mycket att han ville ge sitt liv för att vi skulle få tillbringa evigheten med vår Skapare och vår älskande Far. Ingenting kan förverkliga detta mera riktigt, än att man tillbringar tid med människor, som i världens ögon är fattiga, men har mött Jesus personligen och utstrålar hans härlighet.

Det faktum att människor på den här jorden tror att en ny bil, dator eller telefon är saker värda att arbeta för, att saker som ger status bland vänner och grannar någonsin kan ersätta den andliga glädjen och friden man får genom att tillbringa tid tillsammans med en älskande Gud, visar hur långt vi som människor har fallit från nåden.
Jesus gav oss så många exempel på hur man på rätt sätt bör söka Guds rike. Vi borde aldrig skämmas över att bli betraktade som ödmjuka tjänare, för det är så vi blir till välsignelse för världen. Om Jesus, som kunde kommendera legioner av änglar, kunde ta av sina kläder och knyta på sig en simpel handduk för att sedan tvätta sina lärjungars fötter, hur långt borde då inte vi gå för att tjäna varandra. ”Också Människosonen har ju kommit, icke för att låta tjäna sig, utan för att tjäna”. (Mark 10:45)

Varje dag ger nya möjligheter till att vinna skatter i himlen. Ibland är bara ett vänligt ord tillräckligt. Bara Gud ser resultatet av kärlek och förändringen som kommer från en kärleksfull handling eller gest. Denna kärleksgärning blir så mycket lättare med våra ögon stadigt fästa på Jesus, genom att vi påtagligt känner smärtan, förödmjukelsen och lidandet som vår Herre var villig att utstå för oss. Då vi känner detta i våra hjärtan blir det lätt att säga: – Herre, som du har gjort för mig, vill jag göra för andra.

Jag kommer ihåg hur mitt liv var innan jag mötte Jesus. Jag minns det själviska sätt jag levde på, då jag tänkte bara på mig själv och skammen för detta är nästan för svår att bära. Jag tackar Herren att han ger visdom att se mera klart, att hans passion var att befria oss från våra synder, att vägen är öppen till vår älskande Fader. På grund av vad Jesus gjorde för mig, väljer jag andlig tillväxt framför teknologiska strävanden; att tjäna andra hellre än att göra personlig vinning.

Tack Jesus för att du har öppnat mina ögon för fullheten av denna värld, tack för dina ord och gärningar; de är ljus som leder mot en himmelsk evighet i din närhet. Jag ber dig om kraft och visdom; kraft att behålla mina fötter fast på den smala stigen som leder till evigt liv, och visdom att se den kamp andra går igenom så att jag kan tjäna dem som du vill. Amen.

Föregående inlägg Övervinna klyftorna
Nästa inlägg Den viktigaste gåvan

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x