– Jag fick en underbar hjälp att läsa bibeln

Vittnsesbörd av Hans Lindelöw
-Jag blev frälst 1973 på hösten i samband med att jag ryckte in i det militära. Då kom jag 100 mil hemifrån. Bort från kompisar och allting kom jag i kontakt med kristna uppe i Luleå. Det var kristna från samfund, gamla norrlandsläseriet, en hel del av dem från EFS, men också andra. De hade själva kommit i kontakt med Jesusfolket, som varit däruppe och vittnat. Även Maranata var däruppe på den tiden. När jag hade kommit till tro och tagit emot Jesus, var jag tillsammans med dessa ungdomar. De gav mig en del skrifter och en familj tog sig särskilt an mig. De var engagerade i EFS och även påverkade av Jesusrörelsen. Bland annat gav de mig en skrift om Andens dop. Jag läste den vid ett tillfälle då jag var ensam en kväll i regementets bibliotek. Där fanns ett litet rum som jag gick in i och gjorde som det stod att man skulle göra: Man skulle be Gud om hans Ande, och tro att man fått Guds Ande och så skulle man tala, och Gud skulle ge ett nytt språk. Det där gjorde jag, och där i min ensamhet upplevde jag att jag fick ett helt nytt språk. Helt plötsligt började det porla. Jag visste inte vart jag skulle gå med det. Så gick några dagar, och Jesusfolket kom på besök och hade möten där i olika lokaler. Vid ett möte skulle man be till Gud för dem som ville bli andedöpta, och ännu inte blivit det. Då skulle jag bli föremål för denna förbön, fastän jag ju redan upplevt Andens dop. Men det skadade väl inte, så de bad till Gud för mig och lade händerna på mig.
Från den tiden upplevde jag att jag fick en underbar hjälp när jag läste Bibeln. När jag så småningom kom hem till Stockholm, där jag inte kände några kristna, var jag helt ensam de första månaderna. Hemma i mitt föräldrahem i mitt pojkrum hade jag inget annat att göra än att läsa Ordet. Jag gjorde det. Satt ensam i mitt rum och läste Bibeln. Ordet blev så levande för mig. Jag kunde vara med om så underbara saker. När jag gick ute på stan kunde jag höra Herren tala. Då påmindes jag om något som jag kanske läst i Bibeln. Det var en väldigt konkret hjälp jag fick. Pris ske Gud.
Föregående inlägg Himmelrikets hemligheter – eller De sju liknelserna i Matteus 13
Nästa inlägg Då trosgrunden vacklar – Förföriska vindar över svensk kristenhet

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x