Mitt hem i Guds församling

Vittnesbörd av Magdalena Vidén

De fick möta Jesus, fick ett nytt liv och valde att leva tillsammans, tjäna och hjälpa varandra i syftet att bygga Guds församling som Guds ord lär: ”Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde…”
Tillsammans tog de steget att bo och arbeta i ‘storfamilj’. Med delad ekonomi och med samma mål i livet, hjälper och stöttar de Maranataförsamlingens missionsarbete i Dominikanska republiken och Haiti. Många frågar hur det är möjligt att leva på ett sådant sätt, och svaret är alltid detsamma: Trots många svårigheter och personligheter som krockar på otaliga vis och trots mänskliga brister, har de EN sak som driver dem att ändå fortsätta: Trosvissheten om ett liv bortom det vi har här, ett längtande hjärta som ropar MARANATA! – Kom Herre Jesus!

Vem hade kunnat ana att jag, en enkel tjej från Bromma, skulle få en sådan förmån att få leva mitt liv tillsammans med syskon i Herren som delar samma tro som mig, som har samma mål i livet och samma hopp för evigheten. Jag har valt att dela min tid, mina krafter och min vision tillsammans med storfamiljen i Maranataförsamlingen. Vi är i Guds familj, och precis som i de flesta familjer så uppstår det bråk, odelade meningar och diskussioner. Men det finns också en djup kärlek sinsemellan syskonen, en kärlek som binder oss samman och står fast i alla väder. Samhället kan locka med än det ena och än det andra, men tillsammans med vänner och familj är lilla jag med och bygger Guds församling – Kristi kropp här på jorden, där Jesus är huvudet och vi får vara lemmar i hans kropp.
Livet som en kristen i den här världen är ingen dans på rosor. Bibeln varnar oss och talar om att som Kristi efterföljare kommer vi att få utstå svåra förföljelser. Vi lever i Sverige, i ett modernt samhälle där det kan vara svårt att tänka sig att en blodig och fysisk påtaglig förföljelse skulle bryta ut. Kanske är det sant, men ser du ut över samhället idag kan du omöjligt undgå att se en fruktansvärd förföljelse som vill frånta den kristne all rätt att sprida budskapet om Gud. Många gånger har även jag fått känna på hån, psykisk förföljelse och lockelser från världen som vill dra mig bort från Gud. Men när allt blir som svårast påminns man om att man får vila i Guds hand. Han är större än allt motstånd man kan möta i den här världen. Om Gud får uppfylla mig med sig själv genom sin helige Ande, så finns det ingenting som kan ta ifrån mig den tro och den visshet om att Han är med i smått och stort. Han vill och kan leda mig på rätta vägar, ända hem!

Min bön är att fler ska nås av budskapet om vår Frälsare, och tillsammans med mig och många andra ta emot gåvan att få vara Guds barn – syskon till varandra och till Jesus! Och vara en del av Guds familj – Guds församling. Att där få daglig gemenskap med likasinnade och aldrig få känna sig ensam med sin tro, är något varje kristen behöver. Gud behöver oss tillsammans, som sin kropp, och vi behöver varandra. Och i Hans församling finner vi trygghet, och det är en vilostad för varje trött pilgrim som kämpar för Guds sak.
Och för dig som ännu inte tagit emot det eviga livet – Kom till Jesus! Han kan bli mer för dig än vad du någonsin kunnat föreställa dig, och Han kan fylla upp alla tomrum som finns i din själ. Du behöver bara tro att Han finns, tro att Han gav sitt liv för alla dina synder. Acceptera och ta emot Honom som Frälsare i ditt liv. Glädjen du får i Jesus är långt mycket större än all den glädje du kan finna i den här världen. Och du blir fri!

Föregående inlägg – Vilken besvärlig unge!
Nästa inlägg MÄRKET – Hur långt har vi kommit?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x