MÄRKET – Hur långt har vi kommit?

Appell av Gösta Karlsson

Det har förunnats mig att mer än ett halvt sekel syssla med de eskatologiska tingen. Jag har alltså föreläst om Bibelns profetiska förutsägelser. Ämnet är enormt och har under de här åren samlat mycket stora lyssnarskaror. Olika ämnen har tagits upp och jag har också fått många frågor – en del av spekulativ karaktär, men dem har jag inte befattat mig med.
En fråga som då verkligen inte är av spekulativ art men som många undrat över är ”märket” på hand och panna som människor ska bära för att alls få köpa och sälja under den antikristliga tiden. Några har gjort streckkoden på våra varor till just detta fenomen. Det ligger väl något i en sådan tanke, bara man inte hårddrar det allt för mycket. Ganska märkligt är det att flera av våra stora banker numera inte befattar sig med kontanter i någon form!
Följande skriver jag inte för att på något sätt skapa sensation. Jag vill bara att det skall få vara ett observandum om hur långt framme vi verkligen är i den eskatologiska agendan.
Det är orden i Uppenbarelseboken 13:16 som ligger till grund för denna tanke:
– Och det (vilddjuret) förmår alla, både små och stora… att låta giva sig ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen får vare sig köpa eller sälja, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal.
Nu står det ju på en gång klart att detta inte gäller de frälsta människorna. Det stod ju att det förmår alla. Om Guds utvalda vore kvar i den stora vedermödan, som ju detta ord avser, då kunde det ju inte vara sant, eller hur? Hellre än att ta märket och gå förlorad för tid och evighet, så skulle miljoner pånyttfödda människor vägra. Precis som fordom då martyrskap föredrogs framför detta outtalbara scenario: förlorad… Jesus har dessförinnan hämtat sin dyrköpta brud.

Men nu tillbaka till märket. New Age-anhängare och andra menar att vi nu går in i en ny epok. En som tagit de här teorierna till sig är den amerikanska kongressens förre talman Newt Gingricht. Han var en av de hetaste kandidaterna till presidentämbetet vid det senaste stora valet i USA. Det är inte i första hand torgmöten eller liknande han använder sig utav. Hans företagsstödda media når hela Amerika och internet är ett hans stora forum. Så gott som varje gång han framträder, vid sidan av senaten, så håller han upp ett datachip. Han talar då på fullt allvar om att man ganska snart kommer att plantera in det i människokroppen. Läkare av olika fack ska alltså göra ett mindre operativt ingrepp och så fixera chipset i kroppen. Det är sant att en del kallar honom för futuristisk populist utan verklighetsförankring. Andra ser honom som en guru, visionär eller liknande.
Nu är det ändå värt att notera att ovanstående inte är framsprunget från en överhettad evangelisthjärna, utan det är USA:s tredje makthavare i rangordningen som sagt detta.
Ovanstående är bara ett av många andra tidstecken som bådar nådestidens slut och Kristi tillkommelse. MARANATA – du vår Herre kom!

Föregående inlägg Mitt hem i Guds församling
Nästa inlägg Vem har rätt att tjäna i församlingen?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x