Faller Mellanöstern samman?

MR fortsätter följa dramatiken i Mellanöstern.

Text: Lars Bygdås med kommentar av Stig Erik Westman.


USA och Ryssland står öga mot öga i Genéve.
USA och Ryssland står öga mot öga i östra Medelhavet.
USA är orubbligt i sina krav på Syrien och lika orubbliga när det gäller den fruktade vedergällningsattacken.
Ryssland å sin sida har dyrt och heligt lovat Syrien sitt stöd. Samtidigt  anländer nya missilbestyckade ryska  fartyg till platsen. Vad händer om amerikanerna går till attack? Kommer Putin att tiga  och vara passiv?

Många av oss minns Kubakrisen 1962. Ryska och Amerikanska kärnvapenubåtar stod öga mot öga i havet utanför Kuba.
Då var världen ”ett mänskligt misstag” från ett tredje världskrig…
Men detta är inte Kuba. Detta är Mellanöstern, platsen  där den profetiska uppenbarelsen säger att slutuppgörelsen mellan Herren och avgrundsmakterna skall stå. Bibeln talar om olika vapenslag och stora arméer. Just nu har Ryssland kontinuerligt levererat kraftfulla vapen till Al Assadregimen – för att hålla kriget igång…
Men våra tankar går främst till den fruktansvärda humanitära situationen i Mellanöstern, med miljoner människor på flykt undan kriget. Frågan är hur länge Libanon, Jordanien och Turkiet skall mäkta med att bära ansvaret och fortsätta  ha sina gränser öppna.
Vi har sett läkare som stått ensamma med hundratals lemlästade människor – män kvinnor och barn.
Den 16 september hölls i Sverige ett flyktingmöte om nödhjälp med bland annat USA, Storbritannien och Röda Korset.

– Detta är en humanitär katastrof som saknar motstycke. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger  biståndminister Gunilla Karlsson, en av värdarna för FN-mötet.  (Aftonbladet. Text-TV)

Men flyktingströmmen går också norrut mot det ”trygga” Europa.
 Nyligen varnade myndigheterna i en stadsdel i Berlin för främlingsfientliga demonstrationer och attacker mot en förläggning som iordningsställts för 400 flyktingar i staden.
Till synes en bagatell. Men det är oftast just där bland folket som en tändande gnista kan uppstå. Det var ju just så som den nuvarande krisen i Mellanöstern uppstod när ”olika  grupper och minoriteter började bekämpa varandra”. (MR 3-13)

Ett sammanfallande Mellanöstern kan alltså rubba balansen och få oanade konsekvenser  även i vår del av världen!

Det profetiska Ordet går mot sin fullbordan
Nästa steg och scenario kan mycket väl bli uppfyllelsen av Jesaja 17 säger Stig Erik Westman som en kommentar till den eskalerande utvecklingen i Mellanöstern. – Damaskus skall upphöra att vara en stad.
Kapitlet inleds: ”Domsord över Damaskus och Israel”.

– På den dagen skall deras befästa städer vara som övergivna fästen i skogen och på bergstopparna, som övergavs när Israels barn drog in. Allt skall bli ödelagt. (Jes 17:9)

Som vi ser av kapitelrubriken är Israel inte undantaget från stridigheterna. Exempelvis Al Assad har hotat avfyra missiler mot Telaviv.

Israel förfogar över ytterst avancerade militära vapen. Vi kan bara nämna försvarsanläggningen Iron dome som nyligen aktiverades som en försvarsmur runt Jerusalem, säger Stig Erik.
Det här visar att Jesu tillkommelse är mycket nära.

Föregående inlägg Guds rättfärdighet – en fråga om kärlek
Nästa inlägg Angelita: Jag önskar få vara med och forma människor till kristna karaktärer!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x