Loppis för Haiti

Text: Stina Fridolfsson

Första helgen i december var det väldigt liv och rörelse på Maranataförsamlingens missionscenter i Bromma. Det var annonserat Loppis till förmån för arbete bland behovets barn i Haiti. Veronica Ureña som stod för initiativet, vakade från morgon till kväll över försäljningen. Det såldes kläder och prylar, som samlats in under hösten. Både privatpersoner och butiksägare brukar ringa och erbjuda oss hämta för detta ändamål. Och Gertrud Karlsson, som i många år tagit emot, sorterat och delat ut till behovets barn i när och fjärran, har nu en speciell hörna där hon sorterar i hyllor och delar upp kläder, skor och annat.
Magdalena Vidén gjorde affischer, och trottoarpratare ställdes ut tillsammans med marschaller som visade vägen till loppmarknaden. Anna-Lisa Andersson hade varit ute med sin rullator och delat ut handaffischer i brevlådorna runt om i grannskapet.

Märta Berg Strömmare hade kommit och stod på kvällen innan i köket och bakade lussekatter och saffranslängder till försäljning, Pilgrimsskolans barn gjorde knäck och godis. Allt såldes till förmån för barnen i Haiti. Till den stora dataskärmen i receptionen hade Zebastian Vidén med omsorg gjort iordning en hel serie bilder med information från missionsarbetet i Haiti och Dominikanska republiken. Och de som handlade, fick med sig ett nummer av tidningen Midnattsropet där de kunde läsa om Maranataförsamlingens missionsarbete.
Det kom en hel del människor och handlade, och särskilt glädjande var det att våra hyresgäster från olika delar av världen som genom sociala distrikts försorg bor på Pilgrimshem Hotell, kunde handla billiga och bra kläder till sina barn och familjer.

Efter två intensiva dagars försäljning, kunde vi konstatera att det kommit in medel som skulle räcka till en rejäl frukost för sjuttio fattiga barn i en hel månad!
Dessutom kom vi fram till att vi absolut måste fortsätta med loppmarknad till förmån för missionen. Människor ringer om, och kommer med sitt överflöd som de så gärna vill få omvandlat till missionsmedel, och det är så värdefullt att även på ort och ställe se till att behövande kan få en varm tröja, rejäla skor eller kläder till sina barn, sådant som de annars inte har råd att köpa.
Arbetslaget på Bällsta Missionscenter förbereder utvidgat missionsarbete. Också i Sverige!

Föregående inlägg Midnattsropet nr 5 2013
Nästa inlägg För barnens bästa

Relaterade inlägg