Om du har Jesus, så har du allt!

Vittnsebörd av Belkys Rodriguez


När Jesus var på jorden, gjorde han många underbara ting under några år innan han i sin död på Golgata uppfyllde den avsikt som var med att han kom till jorden.
Det var en kvinna som fick höra ryktet om Jesus. Hon hade haft blödningar under en lång tid och förgäves använt alla sina pengar för att få hjälp. Och hon började tänka: Om jag bara kunde få röra vid hans mantel, så skulle jag bli helad. Men där var problemet. För hur skulle hon kunna komma fram till Jesus som var omgiven av så mycket människor, och i den kondition hon var, så räknades hon på den tiden för oren. Det fanns alltså åtskilliga hinder för henne att komma fram till Jesus. Men hon satte sin tro i rörelse och medan hon analyserade olika utvägar att nå fram till Jesus så fanns i hennes sinne bara en enda tanke: Om jag bara kunde få röra vid hans mantel!
Hon reste sig i tro och gick mot folkmassan. För henne spelade det ingen roll om hon betraktades som en oren kvinna. Konsekvenserna spelade ingen roll. Hon tänkte bara på att om hon fick röra vid hans mantel, skulle hon bli frisk. Och jag föreställer mig att den här kvinnan gick fram och knuffade undan människor och tog steg för steg att komma fram till Jesus. Hon hade endast tanken att få röra vid Jesus. När hon lyckades komma fram till Jesus och fick röra vid hans mantel, så kände Jesus att det utgick kraft ifrån honom. Då sa han: -Någon har rört vid mig!
Föreställ dig vad lärjungarna tänkte: -Vad har hänt med vår Mästare? Med så mycket människor som är här är det väl klart att någon har rört vid dig, Jesus! Men han visste att detta var ett speciellt vidrörande. Genom den tro som den här kvinnan haft att bara få röra vid Jesu mantel skulle hon bli helad.

Jag vet inte vilket behov du har nu. Om du behöver fysiskt helande, eller vill att Herren ska lösa något problem du har med dina barn eller om du behöver uppleva frälsning. Men jag inbjuder dig att röra vid Jesu mantel. När denna kvinna förstod att Jesus avslöjat henne då han frågade vem som hade rört vid honom, då kunde hon inte gömma sig, utan sa: -Det är jag som har rört vid dig. Och lyssna nu till orden som Jesus sa till henne: – Var frälst! Han sa inte: -Var helad! För när du upplever frälsning, så får du Jesus. Och om du har Jesus, så har du allt. Och jag inbjuder dig; om du vågar röra vid Jesu mantel, så kan han hjälpa dig. Han kan lösa ditt problem och hjälpa dig med allt du behöver. För Jesus är allt för alla. n

Föregående inlägg Gud älskar dig och vill frälsa dig
Nästa inlägg Varför behövde floden komma?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x