Jag var älskad av Gud!

Kito Fernandez, vittnesbörd. Utdrag ur predikan sommarkonferensen 2014

Jag kan inte låta bli att vittna om hur jag, en människa som inte älskade Gud, ändå var älskad av honom. Jag älskade ingen, inte min familj och inte ens mig själv, och de tyckte inte heller om mig. Guds ord var främmande för mig, då själafienden som kom för att stjäla, slakta och förgöra hade förblindat mina sinnen.  Jag trodde att Gud inte älskade mig; att ingen älskade mig. Och eftersom ingen älskade mig, varför skulle jag då älska någon?
Jag sjönk allt djupare ned i synden. Jag levde ett våldsamt liv, både i New York och i Puerto Rico. Vid flera tillfällen var jag nära att förlora livet, och det var bara Guds kärlek och barmhärtighet som bevarade mig. Han hade en avsikt med mig, en plan med mitt liv, likasom han har för varje människa, men det förstod jag inte då.
Genom Guds barmhärtighet och genom en brorsdotter kom jag till ett möte där Nicky Cruz talade. När jag hörde hans vittnesbörd, blev jag mycket gripen, och jag tänkte: om Gud älskade och förlät honom, då kan han också förlåta mig!  Med det här vill jag säga att det spelar ingen roll hur ond och brottslig du har varit – Gud älskar dig. Det manifesterar han genom att medan vi ännu var syndare, så dog Jesus Kristus för oss. Detta är underbart! Herren älskar dig! Han utgav sin enfödde son av kärlek till oss. Men låt dig inte luras av djävulen. Han har sina verktyg för att dra dig bort från Gud. Tillåt honom inte att göra det, för Jesus Kristus älskar dig! Prisat vare Herrens namn!
I bibelns Psalm 89 läser vi:
-Du är den som råder över det stolta havet. När dess böljor reser sig stillar du dem (Ps 89:9).
Vi går nu även till Matteus kapitel åtta, där vi läser om Herrens makt då han stillar stormen.
Vi lever i en svår och farlig tid. Om vi ser vårt livs omständigheter och om vi har kunskap i bibeln så erfar vi hur Ordet undervisar oss.
Fienden kom för att stjäla, slakta och förgöra, men det slutar inte där. Det finns goda nyheter som säger oss att Jesus Kristus kom för att omintetgöra djävulens gärningar och ge oss liv i överflöd. Dock söker fienden  i allt att lura människan. Han säger till henne: Titta in! Se hur tråkigt dessa människor har det! Du kan inte leva på det viset! Du tycker ju om att dricka, och du tycker om fester, inte kan du leva så där långtråkigt!
Men det människan inte märker är att ett liv därute, med fester och drickande förstör hennes liv. När man till sist får upp ögonen kan det vara för sent; man slutar i helvetet tillsammans med satan. Jag förmår knappt säga det, men det är verkligheten.
Om jag hade fortsatt det liv jag förr levde, var jag dömd till döden. Jag var i ett sådant skick att läkarna dömde ut mig då mitt utsvävande liv hade förstört min lever. Men hur god och underbar är inte Gud som inte bara frigjorde mig från satans bojor; han gav mig också frälsning och en ny lever! Och se mig nu här stå och predika, 41 år senare! Ära vare Gud!

Föregående inlägg En framkomlig väg
Nästa inlägg ”Om någon hör min röst”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x