Det blågula tältet – ett tabernakel i tiden

Vittnesbörd av Stig-Erik Westman

I samband med församlingens tältmöten i Falun kom jag att tänka på tabernaklet i öknen. När vi kom fram till platsen så var det första man såg det stora blågula mötestältet och en bit ifrån stod våra husvagnar uppställda.
Då Israels folk slog upp sitt läger på olika platser i öknen så byggdes först tabernaklet upp och sedan sattes tälten upp runtomkring. Då jag såg tältet blev det som en bild för mig som stämde så fint med Israels barn vid Sinai berg. Mötestältet fick mig att tänka på tabernaklet. Vid mötesplatsen i Falun finns också ett stort berg med hoppbackar på, men den bilden försvann och jag såg Sinais berg framför mig. Runtomkring mötestältet fanns husvagnarna där syskonen bodde, både unga och gamla, vilket förde mina tankar till folket som familjevis lägrade sig runt tabernaklet.
Alla vi som deltog i den här tältmötesserien, vi lämnade en gång syndens land Egypten och fick tåga i öknen på väg mot ett löftesland. Genom tältmötena fick vi dra från plats till plats och förkunna ett befrielsens budskap, ett enkelt frälsningens evangelium som Sveriges folk behöver höra. Ännu idag finns det frälsning att få, och församlingens mål med dessa tältmöten är att nå det svenska folket med evangelium om Jesus Kristus.
Vi bröt upp från Falun och drog vidare till Mariestad och därefter till Nässjö och vidare till Rålambshovsparken i Stockholm.
På liknande sätt drog Israel upp från plats till plats och drog vidare genom öknen till nästa plats där man slog läger. Till slut kom man fram till Jordanfloden vilket också är vårt mål en dag, och då är vi hemma hos Jesus.
Det var en tid innan Israel kom över floden men dagen kom då de tågade över Jordan och fick ta landet i besittning. På samma sätt får vi en dag korsa Jordan och gå in i det förlovade landet som Gud gett åt oss.

Vi vet också att under resans gång så har flera vänner fått gå före och även där kan vi dra paralleller till ökenvandringen. Mose fick inte komma in i löfteslandet men han fick blicka in i det. Jag tror att många av dem som gått före oss har fått blicka in i det land där vi alla en dag ska få mötas tillsammans med Jesus.
Det är mycket arbete med tältmöten med att bygga, riva och transportera samt allt annat praktiskt arbete.
Nu tackar vi Gud för tältmötena och beder att vi ska få nå så många som möjligt med evangelium även fortsättningsvis. Snart en dag är vi framme vid målet. Jesus kommer!

Föregående inlägg Midnattsropet nr 3 2016
Nästa inlägg MARANATA – Kom, Herre Jesus!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x