Jag vill bygga på Herrens hus!

Av John Petersson

John spelar ofta trummor på församlingens möten.

Jag fick ett ord ur Haggai, som jag vill dela med er. Det står en befallning om att bygga Herrens hus. Det var en speciell vers:

-Så säger nu HERREN Sebaot: Lägg märke till hur det går för er (Haggai 1:7).

Jag började för ett tag sedan att lägga märke till hur det gick för mig. Jag byggde på mitt eget hus, som jag köpt utanför Nässjö. Jag tänkte att jag skulle bygga där, så skulle Herren få komma och bygga vidare på det jag byggt upp själv. Jag har hört om att i Sverige är människorna bland de mest ensamma i världen. Hur har det blivit så? Jag märkte snart att också jag blev väldigt ensam. Det var väldigt svårt. Jag tror att den onde vill att vi ska vara självständiga och ensamma; att vi ska bygga upp en säker självkänsla, och vara starka i oss själva. Men Bibeln säger lite annat. Som vi läser i Haggai vidare:

-Gå upp till bergen, hämta trävirke och bygg upp mitt hus, så skall jag glädja mig över det och visa min härlighet, säger HERREN (v 8).

Så jag kände: Vad har jag för nytta av att bygga på mitt eget hus, när Herrens hus ligger i ruiner? I Sverige har man blivit så starka i sig själva. Folk vill gå sina egna vägar. Om jag kan göra någon nytta och bidra till att man kommer tillbaka  till källan som är Jesus, så är det värt mer än att mitt eget hus ska stå färdigt och fint.
Så nu har jag flyttat in i Maranataförsamlingens storfamilj, och hoppas få vara till någon hjälp. Man är mycket starkare tillsammans i Kristi kropp. En ensam hand är inte så stark i sig själv. Men tillsammans med den övriga kroppen, får den liv och styrka. Det står på ett annat ställe i Skriften att en tretvinnad tråd brister inte så snart. Så är det. En ensam tråd går lätt av, men tretvinnad håller den bättre. Den som är svag i sig själv, gör Kristus stark, om man lämnar sig till honom.
Så det blir till att bygga på Herrens hus tillsammans med syskonen framöver! Hoppas det leder till seger.
Herre, jag tackar dig för att du har förberett en väg. Vi får komma tillsammans och bygga på ditt hus så vi blir starka i dig, Herre Jesus Kristus. Du vill styrka ditt folk och hålla samman din armé, så vi kan stå emot tidens utveckling, för den leder bara till elände och ensamhet. Tack att du vill komma över vårt land, så människorna får upp ögonen för att vi behöver komma tillbaka till källan och finna ro igen, som vi tappat bort någonstans på vägen. Tack att du välsignar församlingen, och har lett mig hit. Jag ger all ära till dig Herre, för du är segerfurste och den som går fram med dig kommer också att segra med dig, för det har du lovat, Herre Jesus Kristus. Amen.n

Föregående inlägg I två världar
Nästa inlägg Vill du bli Guds penna?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x