Sven-Inge Johansson har fått hembud

* 30 mars 1933         ♔ 7 januari 2017

Sven-Inge har fått hembud. Efter ett brokigt liv, med många år som missbrukare, gangster och kåkfarare, blev han frälst. I fängelset mötte han Sven-Åke, en nyfrälst broder som avtjänade sitt sista straff. Genom honom fick Sven-Inge kontakt med Maranataförsamlingen, blev helad, frälst och frigiven från en anstalt, under villkoret att han skulle hålla sig till sina syskon i Maranataförsamlingen.
Och det gjorde han. Han döptes under sommarkonferensen i Malmköping år 1970.
Sven-Inge uttryckte ständigt sin tillgivenhet för sin nya familj. Ett bibelord han älskade att citera, var 2 Mos 21:5-6, om slaven som älskar sin herre, och inte vill bli fri. Så upplevde han sin relation till församlingen. Han talade om sina systrar och bröder med stor värme. Den utpräglade göteborgsdialekten och den stundtals stökiga stilen gjorde att det alltid var spännande att umgås med Sven-Inge, som fått uppleva en total förvandling från destruktiv hopplöshet till kärleksfullt tjänande bland maranatasyskonen.
Nu har han fått flytta till sitt himmelska hem. Vi minns med tacksamhet denne broder, som Jesus Kristus skänkte oss. Vi möts på uppståndelsens morgon!

Föregående inlägg Midnattsropet nr 6 2016
Nästa inlägg När, var och hur återkommer Jesus?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x