”Halleluja, opphøy Jesus!”

Emma Boman rapporterar

”Halleluja, opphøj Jesus! Han er konge i evighet!”
Så löd sången i de norska fjällen när vi i år hade vår skolungdomsvecka.
Vi var runt 50 stycken, barn och vuxna i alla åldrar, som delade gemenskapen i en stor fjällstuga på trädgränsen. Dagligen samlades vi till enkla lärorika bibelstudium och underbara väckelsemöten fyllda med sång och vittnesbörd. I pulkabacken åktes det skidor, miniskidor och alla möjliga olika sorters pulkor, i hopp om att få den bästa tiden och därmed vinna förstaplatsen.
Jag bad några av deltagarna berätta hur de upplevt veckan:

Alexander, 11 år, från Örebro.
Det har varit bra och jätteroligt, och vi har lärt oss lite från bibeln, och andra saker. 
Vill du säga något till Midnattsropets läsare? 
Det var väldigt kul att komma hit och jag tycker att andra borde komma också!
Linn, 15 år, från Stockholm.
Det här året var den trettonde gången jag var med. Första gången jag åkte med var jag ett år och då hölls det i Sverige. När jag var fem år gammal åkte jag med till sportlov i Norge för första gången.
Det har varit kul att vara med sina kompisar, kunnat leka och vara tillsammans. Och det har varit fina möten. 
Jag kanske inte alltid har förstått allt, men det sätter sina spår. Senare i livet så kommer jag ihåg vad som sades på mötena och man förstår det mer. Jag har fått ”aha”-upplevelser!
Temat genom veckan, som jag upplevde det, var att komma ut med det glada budskapet om Jesus; att vi ska vara ljus i världen.
Rachel hade ett bibelstudium som jag tyckte var väldigt bra, hon pratade om att vi kunde vara små ljus i världen och att vi alltid ska göra det lilla vi kan. Och Samuel talade om att man måste bli liten i sig själv för att Gud ska kunna bli stor.
Det var inte lika mycket snö uppe i bergen som det brukar vara, men det gick att åka i pulkabacken. Men jag vann inte en enda gång! Första året det händer… 
Vi åkte långt pulkatåg nedför backen och vi ramlade av hela tiden, men det var kul!
Vad vill du säga till Midnattsropets läsare?
Jag vill uppmuntra läsarna att sätta Jesus i fokus. Han är en säker grund att bygga på. Dessa sportlovsveckor har betytt mycket för mig. Man lämnar verkligen vardagen och samlar sig för att fokusera på Jesus. Bygg ditt liv på Jesus fasta grund!
Gideon, 6 år, från Åland.
Det har varit roligt och jag har vunnit tävlingar. Det var roligt när vi gick ut och fiskade, och jag har lärt mig några nya sånger och lite andra saker. 
Vill du säga något till de som läser tidningen?
Man ska i alla fall tro på Gud och inte be till avgudabilder, för det är ju inte bra!
Sandra Michelle, 10 år, från Dal i Norge.
Det allra sista mötet var roligast för då sjöng vi nästan bara. Och mötet när Rachel talade om att man ska göra det lilla man kan var bra.
Vad skulle du vilja säga till någon som inte är frälst?
Jag skulle säga att de kan komma på möte hos oss. Då får de höra om Jesus! n
Föregående inlägg Församlingen – Guds angelägenhet
Nästa inlägg – Det viktigaste är att Gud får säga sitt och att du svarar på kallelsen att följa Honom.

Relaterade inlägg