Kära medvandrare!

En hälsning från Stina Fridolfsson

Många av oss är rädda för framtiden, döden, ondskan.
Du som är ung undrar om det finns möjlighet att få jobb efter skolan. Du kanske älskar något som du är rädd att mista. Du vill bilda familj, men undrar om du ska våga sätta barn till världen. Miljöförgiftning, krig, terror och ekonomiska problem ger dig vånda för framtiden. Finns någon framtid för 2000-talets generation?

Du som är äldre kanske känner ångest inför krämporna som smyger sig över dig. Hur ska det gå när du inte längre orkar ta vara på dig själv? Och kommer pensionen att räcka till för försörjningen? Och hur ska man möta döden?

Vad är det för mening med en sån här deprimerande skildring, tycker du kanske. Men faktum är att vi måste erkänna att tillvaron är fylld av oro och ångest, även om man försöker glömma med hjälp av olika fritidssysselsättningar, sprit, droger och bedövningsmedel.

Jag skriver därför att jag önskar att du får lära känna Jesus Kristus. Han är den ende som utan valfläsk och lögnaktig propaganda kan säga till dig: Var inte rädd! Framtiden är dyster för denna arma jord. Det värsta är, att vi människor har dragit över oss allt detta på grund av vår synd. Vi har syndat genom att vända Gud ryggen, genom att inte fråga efter vår skapare, den ende som kan ge vårt liv evigt värde. Vi är inte skapade till att vara produktionsfaktorer i en gigantisk industri. Vi kommer inte ur ondskans grepp genom att med samma onda kravmentalitet och maktlystnad kämpa mot förtryckarna. Den förtryckte går förlorad tillsammans med förtryckaren, så länge han inte vänder sig till Gud.

”Hela världen är i den ondes våld”, sa Jesus Kristus. Men han sa också: ”Kom till mig, ni alla som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för mitt ok är milt och min börda är lätt.”

Gud visste att det inte fanns någon  räddning för människan som är så förstörd av sin egoism, sina destruktiva drifter och oförmåga att handla rätt, sant och gott. Därför kom Jesus hit till världen för att ge sitt liv till oss. Han tog våra synder, vår ondska, vårt hat, och lät sig dödas. Han hade inget ont gjort, men han tog straffet för vår synd. Så kan var och en som tror på honom bli frälst. Jesus vill ge dig ett nytt liv, ett nytt sinnelag, ett nytt hjärta. Då kan du älska Gud över allting och din medmänniska som dig själv. Så kan din tid på jorden bli värdefull varje minut, därför att du har Guds egen ande. Är detta möjligt? Min vän, leta rätt på en Bibel, läs om Jesus Kristus, be till honom, och du ska få uppleva att han håller vad han lovar!

Därför säger Jesus ”var inte rädda” till sina lärjungar. Visst är världen ond och tillvaron vansklig. Men om du tror på Jesus Kristus, får du ett evigt hopp, en frid som inte världen kan ge och glädje över evighetsvärden som ingen kan ta ifrån dig! n

Föregående inlägg Lever vi i de yttersta dagarna? Del 4
Nästa inlägg – Man måste komma till Jesus med ett ödmjukt hjärta!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x