– Guds församling är bärare av ett ljus som måste lysa

Intervju med Zebastian Vidén:

Du har haft mycket praktiskt och samord-nande ansvar i sommarens evangelisationssatsning. Varför är det viktigt med den här typen av inre mission?
Både inre och yttre mission är något som varje kristen är kallad till. Det sista Jesus sa innan han lämnade lärjungarna var att de skulle missionera. Att de skulle sprida evangelium. Vi ser idag hur det på olika plan blir mörkare i världen – inte minst andligt. Men Guds församling är bärare av ett budskap – ett ljus – som måste lysa desto klarare i vår tid. Tiden är kort och Jesus kommer snart, men ännu har vi nåd att verka och föra fler människor till Gud.

Hur har du upplevt mötena och förkunnelsen som varit?
Budskapet som gått ut tycker jag har varit bra. Och sen är det upp till var och en som har lyssnat att ta ställning. Det har varit ett klart evangelium med budskap om frälsning, men också uppfordrande till oss som redan är kristna, att nu är inte tid att slå sig till ro. Tvärtom är det tid att träda in i den tjänst som Gud har kallat oss in i.

Något speciellt du vill nämna för Midnattsropets läsare?
Ta vara på de gåvor Gud gett dig, och använd dem för hans rikes räkning. Tänk på att också din tid är en gåva från Gud.
Grunden är lagd en gång för alla då Jesus gjorde frälsningsverket. Men låt oss bygga på den med sådant som har bestående värde i evigheten.

Föregående inlägg Andens liv och funktion genom församlingen
Nästa inlägg – Behoven är stora men Jesus är större!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x