– Jag fick tro, hopp och styrka genom Jesus.

Vittnesbörd av Ingrid Hagberg, Gävle.

En dag ringde Ingrid Hagberg från Gävle och ville gärna för Midnattsropets läsare dela ett vittnesbörd om hur Gud gripit in i hennes liv.
Ingrid, som är fyllda 75 år, och sedan många år aktiv medlem i Frälsningsarmén i Gävle, har tillsammans med sin man Roland ofta besökt Maranatas konferenser. För något halvår sedan blev hon sjuk och fick vid ett par tillfällen åka ambulans in till sjukhus. Det visade sig att hon hade blödande magsår och man fick vid behandlingen ge henne flera flaskor blod, då hon var illa däran. Men Ingrid hade en väldig förtröstan på Gud. Hon bad mycket om att få komma hem från sjukhuset:

– Jag ville så gärna komma hem till Rolands födelsedag och till julen. Och jag upplevde så starkt att jag fick tro, hopp och styrka genom Jesus, berättade hon.
– Jag upplevde det här bibelordet att kraften fullkomnas i svaghet! Och tänkte också på att i Hans sår är vi helade.
Och Ingrids tro kom verkligen inte på skam. När läkaren kom för att titta till henne efter ett par veckor så sa han: ”Här behöver du inte vara kvar! Sjukhus är till för dem som är sjuka!”
Hon skickades hem från sjukhuset, för hennes blodvärden var bra, och hon blev starkare för varje dag.
– Jag har också tänkt så mycket på Psalm 103, berättar Ingrid vidare och uttrycker tacksamhet över att hon får berätta för Midnattsropets läsare om hur Gud gripit in i hennes liv och helat henne. Hon ber och hoppas att hennes vittnesbörd ska få vara trosstärkande för dem som läser det.
Här citerar vi efter Ingrids önskan en del av Psalm 103:

– Lova HERREN, min själ, ja, hela mitt inre skall prisa hans heliga namn! Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar, han som förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar, han som återlöser ditt liv från förgängelsen och kröner dig med nåd och barmhärtighet,   han som mättar ditt begär med sitt goda, så att du blir ung på nytt som en örn (Ps 103:1-5). 

Föregående inlägg Jesus skall komma igen!
Nästa inlägg ”Vad vill du att jag ska göra för dig?”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x