Kjell Roos till minne

Det var en stor förmån att den 16 augusti få vara med på minnesstunden efter nyligen hemgångne Kjell Roos tillsammans med hans nära och kära.
Kjell minns vi som brinnande väckelseevangelist. De som var med redan när en grupp från Maranataförsamlingen i Stockholm flyttade samman i en storfamiljsgemenskap på Johannelund i Bromma minns ännu mer.
År 1973, en dag när den nedgångne knarkaren och gangstern Kjell efter ett av sina många fängelsestraff hade muckat från anstalten, kom han något vilsen traskande in genom dörren på Johannelund och frågade efter Hans Brynte, en av de unga bröderna som bodde där och som hade avtjänat ett fängelsestraff för vapenvägran, och då fått tillfälle att vittna för Kjell om att Jesus kan förvandla och ge ett nytt liv. Hans hade gett Kjell adressen till Johannelund och nu längtade Kjell efter livsförvandling. Han inbjöds att sitta ner, fick kaffe och smörgås och mest av allt Kristi kärlek och ett nytt liv. Kjell fann också sin fru Majken i församlingsgemenskapen på Johannelund.
Kjell blev ett Herrens vittne och kom under hela sitt liv att vittna om Jesus i ord och handling. Han hade särskild omsorg om dem som liksom honom haft problem med droger och kriminalitet. Han predikade, bad för sjuka och var outtröttlig i att söka upp behovets barn. Hans barnsliga tillit till Gud som förmår allt, kom aldrig på skam.
När släktingar och vänner nu var samlade till minnesstund och vi påmindes om Kjells liv, var det ett starkt vittnesbörd att se hans barn och barnbarn. Hur gangstern och knarkaren, som varken läkare eller myndigheter hade något hopp för, fått en sådan upprättelse med en fin familj. Barnen vittnade om en kärleksfull far som aldrig gick till nattens vila utan att först försäkra sig om att barnen kommit välbehållna hem. Och den som misslyckats i tillvaron, fick på ett särskilt sätt uppleva pappas kärlek.
I sin tjänst som evangelist slog Kjell sig gärna ner tillsammans med de enklaste och ensamma för att samtala och förmedla en hälsning från Jesus. Många kan vittna om hur Kjell Roos med sitt varma engagemang och sin profetiska gåva vann dem för Gud.
Nu är Kjell hemförlovad och vi som ännu har en sträcka kvar till vårt himmelska hem får fortsätta, styrkta och uppmuntrade i tron på Honom som så underbart kunde förvandla den utdömde människospillran Kjell Roos och använda honom i sin tjänst. Han kan bevara oss var och en tills vi en dag får mötas på uppståndelsen morgon!
/Stina Fridolfsson

Föregående inlägg Tillsammans i Jesu namn
Nästa inlägg Midnattsropet nr 4 2018

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x