Tillsammans i Jesu namn

Missionshälsning av Berno Vidén

Där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem.
Dessa ord av Jesus har en inneboende styrka för varje liten grupp som kommer tillsammans för att tillbedja. Inte minst ute på missionsfältet där man många gånger konfronteras med kulturkrockar av olika slag. Människor tänker och agerar annorlunda beroende på var man kommer ifrån och vilken miljö som format livet. Men det finns en gemenskap som står över alla kulturer och som överlever alla förändringar i de olika samhällen vi omges av. Det är när vi kommer tillsammans i Jesu namn.
Efter en fyra månaders vistelse i Sverige kom jag igår tillbaka till Maranataförsamlingens mission i Batey Palavé i Dominikanska republiken. Som vanligt började kampen direkt med att kämpa mot strömlöshet, vattenbrist och trasigt internet, bekvämligheter vi ser som så självklara hemma i Sverige. Då kvällen och mörkret inträdde var det bara att försöka koppla bort alla aktiviteter och invänta morgonen. Natten flöt långsamt förbi med störande och irriterande myggor i den tropiska värmen.
Dagen därefter inleddes med att grannar och syskon från församlingen kom för att hälsa och samtala. Senare, framåt kvällen, samlades vi en liten skara till bönemöte. Mötet såg så litet och oansenligt ut där vi satt i samlingslokalen. Men det var fantastiskt inspirerande att lyssna, sjunga och bedja tillsammans med våra enkla syskon här i Palavé. Några av dem kan inte ens läsa. En efter en bad och det var som att himlen öppnade sig.
Under mötets gång gick mina tankar till Paulus brev där han skriver om det nya folket som i första hand inte är vare sig judar eller greker (för oss: haitier, dominikaner eller svenskar), men däremot Guds församling (1 Kor 10:32), det nya folket som har Jesus som herre.

Fortsätt att bedja för missionen och våra kämpande syskon här i landet. Nu väntar en höst med många barnmöten och aktiviteter, och även läkarmottagningar med missionens hjärtläkare Dory Diaz. Bed också för de sexhundra barn i Mont-Leon i Haiti som vi under åtta år kunnat hjälpa att få gratis skolgång. Nu är vi inne på det nionde läsåret.

Jesus sa: ”Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.”

Föregående inlägg För dig som törstar – det finns en källa!
Nästa inlägg Kjell Roos till minne

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x