Låt barnen gå på kristna sammankomster – det är bra för hälsan!

Kortnytt

Så kan man sammanfatta resultatet av en studie av Ying Chen och Tyler J VanderWeele från Harvarduniversitet som nyligen publicerats i American Journal of Epidemiology. Studien från Harvarduniversitet i USA visar att barn som regelbundet besöker möten hade 18 procent större sannolikhet att vara välmående i 20-års åldern, det var 30 procent troligare att de ägnade sig åt ideellt arbete och löpte 33 procent lägre risk att använda droger. Detta i förhållande till barn som aldrig besöker några religiösa sammankomster. Studien visar också att skillnaderna var ännu större för de som dessutom tog tid för bön under sin fritid.
Utifrån en kristens perspektiv är det som har störst betydelse för vårt liv, detta att äga ett personligt förhållande till Jesus, något som borde främjas av att besöka kristna sammankomster. Till vår tids föräldrar vill vi därför understryka betydelsen av att göra rätt prioriteringar. /EJ

Föregående inlägg En gång frälst – alltid frälst?
Nästa inlägg Att halleluja

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x