Rädda dem!

Appell av Yngve Stenfelt

Vi lever i en värld där tiden går fortare och fortare – ja den rusar. Det är inte så att sekunderna går snabbare nu än tidigare, men utvecklingen går rekordsnabbt, och människan hänger inte med! Hon dras, ja, släpas med i denna utvecklingens urartning. Bibeln beskriver det som att släpas mot döden:
 – Rädda dem som släpas till döden och dra dig inte undan dem som stapplar till sin avrättning (Ords 24:11).

I denna trista och förfärande situation hörs frälsningsbudskapet: Rädda dem! I ett samstämmigt budskap från den helige Ande och församlingen kommer ett kallande: KOM!
– Jag, Jesus, har sänt min ängel för att vittna om allt detta för er i församlingarna. Jag är Davids rotskott och ättling, den klara morgonstjärnan.” Och Anden och bruden säger: ”Kom!” Och den som hör det ska säga: ”Kom!” Och den som törstar ska komma, och den som vill ska fritt få ta emot livets vatten (Upp 22:16-17).
Det är den helige Ande som vill framföra budskapet till varje människa om att komma. Till vem? Till JESUS! Han säger:
– Kom till mig, alla ni som arbeta och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, för mitt ok är milt och min börda är lätt” (Matt 11:28-30).
I Jesaja möts vi av ett kom med en enorm  innebörd:
– Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger Herren. Om än era synder är blodröda ska de bli snövita, om än de är röda som scharlakan ska de bli vita som ull. Om ni är villiga och lyssnar ska ni få äta landets goda. Men om ni vägrar och trotsar ska ni förtäras av svärd, för Herrens mun har talat (Jes 1:18-20).
Det har ringt i mina öron och hjärtat har fröjdats över detta budskap: så ska de bli!
Vad ska de bli? Blodröda synder kan bli snövita! Scharlakansröd synd kan bli som vit ull!
Vårt syndfulla livsförlopp – blodrött, har försonats genom Jesu syndfria livsförlopp. Jesus har  i motsats till oss ingen synd, men offrade sitt liv på Golgata kors. Där bar han våra synder i sin kropp, upp på korsets trä. Jesus, Guds sons blod renar från all synd! Han har makt här på jorden att förlåta synder.

Synden är människans absolut största problem – frälsningen är Guds största gåva, men den måste tas emot! Synden leder människan till undergång och evigt fördärv. Frälsningens gåva i Jesus Kristus ger livet mening och bereder människan för himlen. Ett evigt liv tillsammans med Jesus väntar!

Föregående inlägg Församlingsliv
Nästa inlägg Svår förföljelse på Kuba

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x