En Herrens kämpe har flyttat hem

En av församlingens kära systrar och församlingstjänare, Ulla Näsholm, har flyttat hem till Jesus. Ulla blev 81 år och har under åren som Midnattsropets medarbetare bidragit med många inspirerande reportage och medryckande vittnesbörd och appeller. Budskapet Ulla förmedlade var alltid Jesuscentrerat och uppmanande.

Redan under tidiga år bar Ulla på en kallelse att bli missionär, något som höll på att hindras på grund av dålig hälsa. Hon berättade i MR för några år sedan:
– Det är 70 år sedan och jag har aldrig tidigare berättat om att Gud helade mig från den då obotliga sjukdomen tbc. För att jag inte skulle glömma att det var Gud som gjort mig frisk poängterade min pappa det gång på gång. Jag har alltid tackat Gud som under hela livet tagit hand om mig, hjälpt mig och gett mig kraft.
Ulla kom att arbeta många år i församlingens mission i Dominikanska republiken. Med en barnmorskeutbildning i bagaget arbetade hon tillsammans med bland andra missionsläkaren Dory Díaz, som hon också fick vinna för Jesus. Tillsammans gav de sig ut för att hjälpa många fattiga dominikaner med hälso- och sjukvård.

Som församlingstjänare var Ulla alltid ivrig att dela med sig av sina erfarenheter.
– Gud har en uppgift för dig, var en ofta återkommande uppmaning i hennes appeller och vittnesbörd i församlingens väckelsemöten. Hon drog sig inte heller för att ta sig an svåra och obekväma uppgifter. Tidigt som sent kunde man alltid räkna med Ulla. Hon var utrustad med beredvillighetens skor. Hon var den som alltid tog kontakt med utomstående som besökte församlingen, och många var de gäster på Pilgrimshem Hotell som i samtal med Ulla över en kopp kaffe i receptionen, fick sig evangelium om Jesus Kristus till dels.

I ett av Ullas senare vittnesbörd i församlingen, påminde hon om hur kort tiden är:
– Gud ger oss möjlighet att tjäna och möta Jesus. Tiden är kort och för var och en av oss är det viktigt att leva i hans tillkommelse.
Maranata – Jesus kommer!
Ulla skrev också en bok om sin äventyrliga livsresa: Maranata – en spjutspets i tiden.

Efter en tids svår sjukdom har nu Ulla flyttat hem till den Jesus hon så ofta talade om och levde för. Vi lyser frid över hennes minne.

Föregående inlägg Stormvarning
Nästa inlägg Midnattsropet nr 4 2019

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x