Nytt missionscenter i Dalarna

Text: Karin Vidén

Efter ganska precis trettiotre år på Bällsta, i den gamla Bällstalundsskolan, är det nu dags att flytta en del av Maranataförsamlingens verksamhet från Stockholm. Församlingens hyresavtal med Stockholms stad löper ut den sista november i år, och redan har första flyttlassen börjat gå till Långshyttan, församlingens framtida missionscenter i Dalarna. Långshyttan är ett litet samhälle med ca 1 700 invånare, och det ligger ungefär två timmars bilväg från Stockholm, två mil norr om Hedemora.
Vi erfar ett uppbrott av mycket omfattande slag då det till bilden även hör att församlingen nu inte heller har Pilgrimshem Hotell som inkomstkälla. Många av syskonen har bott och arbetat på Bällsta under alla dessa år, och flera av de unga har hela sin barndom och uppväxt på platsen.
Efter mycket sökande bland fastigheter och större projekt i Stockholmsområdet och andra platser, fann vi till sist vila i att välja Långshyttan. Fastigheten byggdes som ett äldreboende 1925 med tillbyggnad 1959, och har de senaste åren även haft funktion som asylboende och vandrarhem. Frågorna är många och stora om hur framtiden ska te sig, men utifrån det faktum att församlingen vid flera tillfällen haft möten på olika omkringliggande orter i Dalarna, och erfar ett behov av och en hunger efter ett genuint Maranatabudskap, bryter vi upp och beger oss dit. Förkunnelsen om Jesu snara tillkommelse är mer aktuell och nödvändig än någonsin tidigare.
I skrivande stund förbereder sig några familjer att bli de första på platsen, och allteftersom formas en församlingsgemenskap på Långshyttan utifrån de steg som tas. Redan har troende syskon i trakterna hälsat församlingen varmt välkommen.
Den grupp syskon som blir kvar i Stockholm är dels Storfamiljen i Skälby, dels flera syskon som bor ute i olika förorter.
Med stor tillförsikt och tro på Guds ledning i allt, tar vi oss an detta verk genom bön och arbete.
Gud är god!

Föregående inlägg En tro som övervinner!
Nästa inlägg Här finns vatten – vad hindrar …

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x