Tro på Herren Jesus så blir du frälst!

Evangelium är det glada budskapet om Jesus Kristus, Guds son. Bibeln, Guds ord, utlovar evigt liv till alla som tror på Jesus. Från det ögonblick då vi i tro tar emot Jesus som Herre och Frälsare i våra liv så blir vi Guds barn. Enligt Jesu egna ord blir vi födda på nytt och medborgare i Guds rike. Utgångspunkten är att tro:

“Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh 3:16).

Att ta emot Jesus är början på ett nytt liv. Det innebär inte att alla problem löser sig eller att livet blir en dans på rosor, men det är ett nytt liv med en helt ny mening. Man kan uttrycka det som Paulus skrev i ett av sina brev:

Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit. Och allt kommer från Gud, som har försonat oss med sig själv genom Kristus och gett oss försoningens tjänst. Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott oss försoningens ord (2 Kor 5:17-19).

Att vara försonad med Gud är stort. Synden som plågar människan försvinner i ett nu tack vare det Jesus gjorde för hela mänskligheten på Golgata kors. Oskyldig bar han allas vår synd, för att vi skulle få frid och gemenskap med Gud, vår Skapare. I ingen annan religion kan du finna att Gud själv gör sig till allas tjänare:

Han var till i Guds gestalt men räknade inte jämlikheten med Gud som segerbyte, utan utgav sig själv och tog en tjänares gestalt och blev människan lik. När han till det yttre hade blivit som en människa, ödmjukade han sig och blev lydig ända till döden – döden på korset (Fil 2:6-8).

Som en manifestation på att vi är nya skapelser får vi begrava den gamla människan genom dopet. Jesus själv sa: “Den som tror och blir döpt ska bli frälst.” Från bibelns tid kan vi läsa hur de som trodde lät döpa sig till Kristus:

De som tog emot hans ord döptes (Apg 2:41).

Men när de nu trodde på Filippus, som förkunnade evangeliet om Guds rike och Jesu Kristi namn, döptes de, både män och kvinnor (Apg 8:12).

När de nu färdades vägen fram kom de till ett vattendrag, och hovmannen sade: “Här finns vatten. Vad hindrar att jag blir döpt?” Filippus sade till honom: “Om du tror av hela ditt hjärta kan det ske.” Hovmannen svarade: “Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son.” Han befallde att vagnen skulle stanna. Både Filippus och hovmannen gick ner i vattnet, och Filippus döpte honom (Apg 8:36-39).

Alla ni som blivit döpta till Kristus har iklätt er Kristus (Gal 3:27).

Ta emot Jesus i ditt liv. I inget annat namn finns frälsning, än i det namn som är över alla namn; Jesus Kristus.

Föregående inlägg Midnattsropet nr 5 1964
Nästa inlägg Gud ger kraft för varje dag

Relaterade inlägg