Ny mark!

För första gången restes tältet vid Råckstarondellen i Vällingby.
Märta Berg Strömmare ger oss här en rapport!

Vid Råckstarondellen, Vällingby, ligger en avstjälpningsplats för snömassor, något som storstaden somliga vintrar berikas med.
Just när maj övergick i juni och all snö äntligen hade fått kapitulera inför vårvärmen, restes där något som vid första anblicken såg ut att vara ett cirkustält. Det var Maranataförsamlingen i Stockholm som för första gången ämnade hålla evangeliska möten där.
Stockholm invaderades av både ‘hög och låg’ som skulle övervara ett kungligt bröllop, eller åtminstone få se en skymt av brudparet.
Vi kom för att förmedla en inbjudan till ett annat bröllop, ett större bröllop som snart ska äga rum, när Jesus kommer. Han kommer för att hämta sin skara och det “blir saligt på bröllopet där”!
Sång och musik strömmade ut från tältet fredag, lördag och söndag kvällar, det vittnades och predikades om Jesus Kristus som gör allting nytt för de människor som vill tro på honom. Vittnesbörden – om hans seger över synd och död genom sitt verk på Golgata – om hans löfte att komma tillbaka, ja allt detta var en helt ny företeelse för just den här platsen, något som upplevdes inspirerande för arrangörerna.
Dagtid var en stor ungdomsskara flitigt ute och sjöng, vittnade och inbjöd till dessa möten, på gator och torg i grannskapet. Och om kvällarna stod de troget i första ledet för att presentera vägen till Gud.
Vad av detta himmelska utsäde som föll i god jord, vet vi inte, men den store Uppdragsgivaren har själv lovat ta ansvar för den delen. Oss är det givet att så – och av Herren ska vi vänta växten.
Från bibelns blad, Hosea 10:12, har vi hämtat ordern “Bryt er ny mark!”
Eftersom Maranataropet – kom Herre Jesus – brinner inombords, så försöker vi göra precis det, bryta ny mark. Ty – än finns det rum i bröllopssalen och vi är anförtrodda att inbjuda. Fantastiskt!
Kom med! Har du väntat och tvekat under lång tid – kom nu!

Föregående inlägg Med evangelium till en sargad mänsklighet!
Nästa inlägg JESUS KOMMER – snart är vi hemma!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x