Lena Vidén – en Herrens tjänarinna har fått hembud

Lena Vidén

Lena var dotter till Maranataväckelsens pionjärer i övre Norrland, Östen och Gunvor Dahlberg, och döptes i Maranatas lokal i Skellefteå. Så snart Lena avslutat sin utbildning, flyttade hon ner till Stockholm, där hon var med på bibelskola och ivrigt engagerade sig i den storfamilj som först växte fram i Stockholm. Förutom församlingsarbetet med allt vad det innebar av evangelisation, möten, bibelskolor och konferenser, arbetade hon i köket på missionscentret Gamla Bro i Stockholm city, där församlingen hade en servering. Lena hade aldrig någon tanke på vidareutbildning och yrkeskarriär. För Lena var församlingen hela livets innehåll.

Så småningom kom hon att gifta sig med Robin Vidén, som också kom från troende hem, och hade valt att flytta till storfamiljsgemenskapen i Stockholm.

Tillsammans flyttade de till en ny storfamilj som växte fram i Ljungsbro, och där föddes ganska tätt de fyra första barnen.

När barnen kom i skolpliktig ålder, hade Robin och Lena inte tanke på något annat än att hemundervisa sina barn i församlingens Pilgrimsskolan. Och så blev det. Tack vare att de valt att leva i gemenskap tillsammans med andra barnfamiljer, så kunde de år efter år med stöd av varandra fortsätta hemundervisa sina barn.

Och barnen blev flera. Närmare bestämt åtta, och familjen hade flyttat till Stockholm. Robin ledde ofta möten med gott stöd av sin hustru Lena. Hon var aktivt med i församlingens möten – alltid redo att förmedla en levande sång direkt från sitt hjärta. Minnena från tillfällen då Lena med sin sång gav himmelsk atmosfär i mötena, är många.

Förutom tillvaron hemma med den rika barnaskaran, arbetade Lena också på Bällsta missionscenter med matlagning, och det var alltid så givande att gå in till köket för en kopp kaffe och prata med henne när hon lagade mat. Där i köket hos Lena odlades en varm, uppmuntrande och själavårdande gemenskap.

Det finns inga möjligheter att med rättvisa beskriva Lenas livsgärning, när hon nu fått hembud. Här har lyfts fram några små glimtar från hennes utgivande tjänst för att hedra hennes minne, och komma ihåg vad hon som Herrens tjänarinna fått betyda för familj och församling. Vi tackar Gud för Lenas trogna och inspirerande föredöme.

Den samlade familjen satt vid hennes bädd och sjöng om det saliga evighetshoppet när hon hemförlovades. Lena somnade in till sången “Herren Jesus kommer hit igen”.

Stina Fridolfsson

Läs vittnesbörd av Lena Vidén här.

Mig nådde i natten ett bud.
Du Lena, min syster, gick hem till Gud.
Din kamp är slut
Nu vilar du ut.
När Jesus kommer, står vi opp
Ikläder oss vår härlighetskropp.
Och krönes som Jesu brud.
Lena, vi möts hemma hos Gud!

– Märta Berg Strömmare

Föregående inlägg Midnattsropet nr 5 2020
Nästa inlägg Vittnesbörd av Lena Vidén

Relaterade inlägg