Några röster från Sommarkonferensen

Vittnesbörd av Ingegerd Fredriksson

Vi är glada att få mötas efter dessa år av pandemi. Men det viktigaste är inte att få mötas utan det är att vi får förkunna Jesus i denna världen. Det finns inget annat hopp och ingen annan väg att gå.

Jag vill ge en hälsning här ifrån 1 Petrus brev, de två första verserna, men jag har gjort om texten lite:

– Från Petrus, Jesu Kristi apostel. Till de utvalda som lever utspridda som främlingar i – Skälby, Gullspång, Långshyttan, Åland, Norge och våra missionsfält.

Det är oss det gäller. Vi läser vidare:

– Ni är förutbestämda av Gud Fadern och helgade genom Anden till lydnad och rening med Jesu Kristi blod. Nåd och frid vare med er i allt rikare mått.

Det är fantastiska ord här som säger att vi är utvalda i Kristus, att vi får fyllas av hans helige Ande och får vara bestämda till lydnad och rening för Ordet. När vi har gjort den här upplevelsen får vi uppleva nåd och frid i rikaste mått. Vi fortsätter att läsa verserna 4-5:

– Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far! I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, till ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som förvaras åt er i himlen. Med Guds makt bevaras ni genom tron fram till den frälsning som är redo att uppenbaras i den sista tiden.

Det är det hoppet vi har och vill vittna om, för att människor ska få möta Jesus. Ett hopp som håller i den här sista tiden. När allting annat rasar runt oss så finns det något att hålla fast vid. Det är frälsningen i Jesus. Under den här konferensen så vill vi inget hellre än att vi alla ska bli skickliggjorda genom den helige Ande för allt gott verk.

Föregående inlägg Vi ska bli förvandlade!
Nästa inlägg Några röster från Sommarkonferensen

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x