Ljuset lyser i mörkret

Vittnesbörd av Asta Olausson (april 2024)

Jesus började om igen i mitt liv. När jag var barn gick jag i söndagsskolan och fick lära mig om Jesus och att bedja. Det var en sådan trygghet i det. Sedan kom problemen och jag halkade bort från den barnsliga tron och hamnade i olika dåliga sammanhang och livet gick snett.

Av en händelse en natt när jag var på väg hem gick jag på Tunnelgatan i Stockholm och hörde sång och musik som grep tag i mitt hjärta. Det var Maranata som hade nattmöte. Jag gick aldrig in i lokalen men upplevde där och då att det här var vad jag sökte. Jag blev träffad, och ett hopp om en väg ut ur mörker och förtvivlan tändes, men det innebar inte att jag kapitulerade utan jag fortsatte med mina drömmar om att göra karriär. Mörkret blev allt djupare i mitt liv och jag misslyckades och hamnade i narkotika och annat. Allt var så hopplöst. Jag såg ingen utväg och mörkret omslöt mig allt tätare. Samtidigt visste jag att ljuset fanns någonstans, att det fanns en väg tillbaka men visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt.

Till slut sökte jag mig till ett maranatamöte där jag fick hjälp att ta emot Jesus. Jag upplevde då hur ljuset lyser i mörkret och hur mörkret fick ge vika; det hade inte längre någon makt över mig. Sedan dess har mitt motto i livet varit att Jesus är världens ljus, och att ljuset lyser i mörkret. Jesus kan rädda vem som helst, bara man vänder sig till honom.

Att bli född på nytt är så stort. Det gamla är förgånget och nu får jag leva för Jesus. Jag kan söka mig till människor som kan bygga upp min tro så att jag blir mer och mer befäst i tron på Jesus Kristus. Glädjen över att ha ett hopp är så stor, att få möta Jesus och vara på väg till himlen. Jesus har lossat ondskans band och jag får äga frid med Gud. Jag kan känna att då vi lovar och upphöjer Jesus så släcks den inre törsten. Man känner att man är buren.

Vi lever i en så mörk tid och många ungdomar har ett stort mörker i sitt inre, utan att se någon utväg. Men det finns en utväg. Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte fått makt därmed. Jesus är ljuset och han säger: Kom till mig! Han säger också att den som kommer till honom ska han sannerligen inte kasta ut.

Vägen framåt är att söka Jesus. Han lever och han har vunnit seger. Han tronar i höjden och han kommer en dag för att hämta dem som har överlämnat sig till honom. Livet med Jesus är värt mycket mer än allt annat. Det får kosta vad det vill men det leder hem till himlens land.

Föregående inlägg Mitt val är gjort

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x