”HERRENS ORD HADE MÄKTIG FRAMGÅNG”!

”HERRENS ORD HADE MÄKTIG FRAMGÅNG”! Seger-rapporter från när och fjärran FRÅN ÖREBRO FRIA FÖRSAMLING. Örebro Fria Församling höll söndagen den 8/1 årsmöte, Vilket andades frid och endräkt samt mod och lust att kämpa Vidare med Jesus. Flera själar har under året mött Gud till frälsning, många har blivit döpta i den Helige Ande, ty vi har hört dem tala nya tungomål och flera har mött Gud till hälsa för sina kroppar. Många avfällingar har blivit upprättade. Offervilligheten har varit god, och året avslutades utan skulder. Gud har försett församlingen med vittnen. Br. Arne Imsen tjänar som föreståndare och br. Donald Bergagård har villigt tjänat med sång och vittnesbörd, då han varit hemma, vilket församlingen är mycket tacksam för. Likaså är syster Kerstin Svennberg, som förut tjänat Filadelfiaförsaml. i Ekeby med i verksamheten här. Under året har församlingen haft förmånen att antaga och; utsända Margareta och Gunnar Eklund till Kenya. Brev från dem upplästes på årsmötet, där de skildrar sin första verksamhetsdag på missionsfältet. Flera vänner och grupper har lovat sitt stöd i bön och offer. Församlingen ser framtiden ljus även i detta avseen de. Trots motstånd från vissa håll går Gud segrande fram. Utom Örebro, Kumla och Kristinehamn hålles möten i Lindesberg, Storå, Kilsmo, Rönneshytta rn. fl. platser. I Örebro besöker mycket folk mötena. Ofta kan den lokal som står till buds ej rymma alla. Bland större möten som hållits kan nämnas Allhelgonahelgens konferens med Äge Samuelsen från Norge som huvudtalare samt många deltagare från andra orter. Gud stadfäste sitt ord med tecken och under. Vi vill ej stanna vid gjorda erfarenheter och segrar. Vi vill vandra vidare med Jesus i Visshet om att mycket mera finnes att få. Knut Ringstad. FRÅN SION I FALKÖPING: På Trettondedagen hade Sionförsamlingen i Falköping besök av ett 20-tal vänner från Örebro Fria Församling med bröderna Arne Imsen och Donald Bergagård i spetsen. Även den norske brodern William Bjerke, som var på genomresa till Finland, kunde på sin färd göra några dagars uppehåll hos oss för att tjäna med ordets predikan. Herren gav oss två mäktiga möten på Trettondagen. I kvällsmötet var lokalen så fullsatt att läktaren, som tidigare stått oanvänd, måste tagas i bruk. Den helige Ande verkade med överbevisande makt och många fick möta Gud. En ung man lämnade sig åt Gud och upplevde blodets kraft* till frälsning. En dörr för ordet har även öppnats i Stenstorp, ett samhälle två mil utanför Falköping. Där hölls ett möte på lördagskvällen, då broder Bjerke och systrarna Kers tin Svennberg och Inga Sjöberg vittnade om Jesus. De var även med och tjänade under söndagen. Vi har den förvissningen att/ en mäktig Andeutgjutelse är nära förestående och att undrens Gud skall giva oss en skakande besökelsetid innan krigets farsot ödelägger vårt kära fosterland. Må Herren få sin väg med oss i bönevrån, ty det är i bönevrån andevärlden besegras och makten i Anden byggs upp. Det är där vi får smörjelse och ljus för fortsatt tjänande. Jesus gav oss receptet på hur vi ständigt skulle kunna leva smorda av den helige Ande. Ett recept som han alltid brukade. Jesus säger: ”Om nu I som ären onda, förstån att giva edra barn goda gåvor, huru mycket mer skall icke då den himmelske Fadern giva helig Ande åt dem som bedja honom.” Luk. 11: 13. Herren är god! Agne Bark

Föregående inlägg UNG PÅ NYTT SÅSOM EN ÖRN
Nästa inlägg

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x