Evangeliseringsglimtar från Kenya

Evangeliseringsglimtar från Kenya Mark. 16: 15-18 Missionsbefallningen som vår Herre Jesus, Kristus givit oss är ej endast en teori, det är en sann verklighet för var och en som tror och praktiserar den. Många kristna har slumrat in och förstår ej vad detta underbara löftesord betyder. Här nere i Kenya har evangelii glada budskap om Jesus Kristus haft stor framgång, och väckelsen går Ständigt framåt. Församlingarna växer för varje vecka och månad, och evangelisterna är mycket ivriga själavinnare. De har möten varje dag förutom måndag och upp till två och tre möten varje dag. För något över en vecka sedan var det avslutning på bibelskolan här i Mombasa. Det var 250 deltagare, och av dessa var det 75 från Kenya trosmission. 30 av dessa bröder är avlönade evangelister och 25 väntar på att få rycka in i arbetet, men underhållet är inte klart. Det är genom broder Osborn i Amerika som dessa skall få underhåll. Han underhåller 10 evangelister förut. Arbetsfältet blir därför mycket stort. Här finns det stora möjligheter för oss att göra en insats för att sprida evangelium medan dagen varar. Finns det någon av Midnattsropets läsare som vill underhålla en evangelist kan medel sändas till Midnattsropet i Örebro. Vi har besökt en hel del församlingar här på sydlandet. Omkring 110 har blivit döpta detta är. Senaste söndag döpte jag över 30 st i vatten. Dopet förrättades i en vattendarnm som en indisk grönsaksfarmare godhetsfullt lånade åt oss trots att han är muhammedan. Den söndagen var en stor dag i församlingens historia. Den nybyggda kyrkan i Majengo invigdes och en stor skara var samlad till högtid. Kyrkan är byggd av sten med betonggolv. Bänkarna är gjutna i golvet och taket är av aluminiumplåt. Den rymmer 350 sittplatser. Församlingen på denna plats består av 200 medlemmar, och så finns det tre församlingar till, som är en frukt av deras arbete. Gud har gjort stora ting på denna plats sedan februari 1957 då arbetet begynte. Broder Michack har varit banbrytare på denna plats. Han var den förste evangelist som broder Olsen antog. Nu skall han flytta till Nyere. 5 evangelister har gått ut från denna församling under denna tid. Trots att det är muhammedaner, som bor här vid kustområdet, så har Ordet haft stor framgång. Många demonbesatta har kommit till mötena och blivit lösta från sin plåga. Särskilt kvinnorna är ofta besatta av onda andar. Under invigningshögtiden var det en kvinna, som började ropa och skrika. Några bröder förde kvinnan ut och bad för henne, hon löstes i Jesu namn och resten av mötet var hon med och prisade Herren. Invigningsdagen avslutades med brödbrytelse, och afrikanerna var mycket glada och tacksamma för sin nya kyrka och för allt vad de fått uppleva denna dag. Evangelisten Alexander, som arbetat i Ramisi, berättade om hur Herren bevarat honom. Det var på kvällen, han kom cyklande vägen fram. Plötsligt fick han se två ljuspunkter i mörkret det såg ut som ett cykellyse. Det kom närmare och närmare men plötsligt försvann de två ljuspunkterna. Brodern hoppade av cykeln för att se efter vad det var, och då fick han se, att det var ett lejon, som stod vid hans sida. Broder Alexander fortsätter: ”Jag lyfte handen mot himmelen och sade i Jesu namn gå härifrån, och lejonet gick sin väg in i skogen.” Vilken kraft det finns i Jesu namn om vi verkligen tar ut det som finns i Jesus Kristus. Kenya Trosmission är en evangeliserande mission utan skolväsende och sjukstugor. Häri ligger en stor hemlighet till framgången. Och jag tror att det är bäst att fortsätta på den linjen, att så ut livets ord medan tid är, ty tiden är mycket kort. Vi kan inte blunda för Afrikanens uppvaknande och frihetsyra, men ännu har vi möjligheter att arbeta. Gud välsigne Eder alla. Edra medarbetare Margaretha och Gunnar — KENYAHÄLSNING FRÅN MATTSON BOZE OCH JOHN VICK Från missionär Gunnar Eklund i Kenya fick vi nyligen en hälsning inspelad på band, där även Mattsson Boze, väl känd i vårt land, och John Vick, föreståndare för Rock Church, New York City, hälsade. Vi återger hälsningarna här. Kära vänner i Skandinavien._Vi hälsar eder i Jesu Kristi namn. Ni har hört de härliga sångerna här och lovsången till Gud. Vi avslutar idag vår bibelskola. I år har vi tränat över 350 unga män att gå ut och proklamera evangelium om Jesus Kristus. Vi har också en stor glädje i år, att ha pastor John Vick från New York City, som är norsk, med oss här i skolan, och vi har haft en väldigt underbar tid. Gud ledde broder Olsen och broder Eklund hit från Skandinavien och Gud använder dem på ett alldeles underbart sätt och vi är tacksamma och glada för detta. Bibelskolan består utav flera grupper. Det är frihet för alla att komma och sedan får varje grupp ta hand om sina egna män. Genom dessa kära vänner som Gud har använt här ute och som vi har haft tillfällen att träna i bibelkunskap, döptes 5 000 människor förra året här i Kenya och över gränsen till Tanganyika. Det har varit underbart att se dem och vara med dem. Gud välsigne eder alla kära vänner därhemma i Skandinavien. Bed för oss att Gud skall utgjuta sin Ande på ett ännu starkare, ännu härligare och ett ännu mäktigare sätt. Må Gud välsigna er alla. Mattsson Boze Vi prisar Gud för det stora arbete som Gud gjort härnere genom missionärerna. – Jag måste säga som drottningen av Saba: ”Hälften hade inte blivit mig sagt.” Gud välsigne eder alla i Skandinavien. John Vick

Föregående inlägg ”Gören bättring och låten alla döpa eder. . .”
Nästa inlägg ”RESPEKT FÖR FÖRSAMLINGEN”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x