SANN FRIMODIGHET.

SANN FRIMODIGHET. Heb. 10: 35 Detta bibelord har ett budskap till oss, som har fått möta Gud på ett så underbart sätt. Ordet uppmanar att inte kasta bort vår frimodighet utan träda fram i ljuset. Bibeln säger vidare: ”Mina älskade. Om vårt hjärta icke fördömer oss, så hava vi frimodighet inför Gud.” Har vi frimodighet inför Gud så skall vi också träda fram inför människorna med stor frimodighet. Du vet väl: ”Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss.” Han är starkare än denna världens furste, han har krossat ormens huvud och tagit nycklarna till döden och dödsriket. Vi får gå ut i hans kraft och frimodigt bekänna hans namn. Skall Vi som frälsta skämmas för namnet Jesus? I detta namn finns det frälsning och frigörelse. Vi skall vara salt i förruttnelsen och ljus i mörkret. Men frågan år: Är du ettsalt och ett ljus? Är du en sådan kristen som står på avstånd, eller är du en som frimodigt bekänner Jesu namn? Världens barn svår och förbannar och ger därmed till känna vem de tillhör, utan att skämmas. Många kristna vågar knappt uttala namnet Jesus då andra människor hör på. Men idag må du tränga dig fram till Jesus, så att han får fylla dig med sin helige Ande. Då skall du få kraft och frimodighet. Jesus säger: ”Icke kan en stad döljas, som ligger uppe på ett berg. heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljusstaken, så att det lyser för alla dem som äro i huset. På samma sätt må edert ljus lysa inför människorna.” Du säger, att du inte kan, men sanningen är att du inte vill. Du är rädd för vad människorna skall säga om dig. Har de talat illa om Jesus, så har de heller inget gott att säga om dem som tillhör honom. Jesus sade: ”Saliga åren I när människorna för min skull smäda och förfölja eder och sanningslöst säga allt ont mot eder.” Låt din egen prestige fara i Jesu namn, så skall du få erfara glädje i att tjäna Gud. Om du använder den frimodighet och kraft du redan fått, i tjänst för Gud, så skall han ge dig mera. Ju mer vi ger ut, ju mer får vi. Du har väl läst om änkan i Sarefat. Ju mer mjöl hon tog ur skäppan, ju mer flödade det till. Vi skall använda det lilla vi har, i Jesu tjänst, då välsignar han det så det räcker till många. Det är inte det stora och märkvärdiga som skall lönas och bestå, utan vad som är gjort i kärlek till Jesus. Ditt eget förnuft får inte vara med och stänga vägen för Gud. Du får gå i tro på Herrens namn. Det är inte vad du kan åstadkomma, utan vad du låter Gud göra genom ditt liv. Vi skall allenast vara redskap, kanaler som Guds välsignelse får strömma fram genom. Du och jag är ingenting i oss själva, men det som i världen var ringa, det utvalde Gud. Du får av nåd vara hans redskap, därför skall du inte kasta bort den frimodighet som du har, ty den har med sig stor lön. Kerstin Fredriksson

Föregående inlägg ”Gören bättring och låten alla döpa eder. . .”
Nästa inlägg ”RESPEKT FÖR FÖRSAMLINGEN”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x