FULL VÄCKELSE I NORGE

Den väckelse som uppstått på sidan om de reguljära samfunden i Norge brinner med full låga. Själar blir frälsta, döpta i vatten och helig Ande. Sjuka blir botade och Guds barn blir förnyade i tron. Lovsången brusar med kraft till Jesu ära för allt vad han gör i dessa dagar. Särskilt gripen blir man då man ser den stora skara av ungdom som prisar Herren för full förlossning, talar nya tungomål, profeterar och uttyder. Det är verkligen härligt att se hur Herren verkar i modern tid. De banbrytande redskap som Herren använt i denna väckelse är Ãge Samuelsen och Leif Carlsen med många vittnen, som har lämnat samifunlden och gått ut i frihet. I lokalerna samlas stora skaror för att lyssna till det frigörande budskapet. I slutet av november hade jag tillfälle, att tillsammans med ErikGunnar Eriksson, Gösta Svensson och min bror Lennart, som nyligen blivit frälst, döpt i vatten och Ande, besöka Norge för en serie möten på flera olika platser. Härliga ting skedde i varje möte, och vi giver Jesus all ära. En dopförrättning hölls även en söndag i Sikien, då tretton nyfrälsta döptes till Kristus. Det var en härlig doprförrättning, och lokalen var fullsatt till sista plats så att många fick stå. Utöver hela Norden ljuder midnattsropet: ”SE BRUDGUMMEN KOMMER, GÅN UT OCH MÖTEN HONOM!” Från rentvagna brudesjälar kan du höra detta längtans rop: ”MARAN ATA!” Det är ett arameiskt ord som betyder: DU VÅR HERRE KOM! Donald Bergagård

Föregående inlägg MIDNATTSROPET 1962
Nästa inlägg Måste du leva

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x