En röst i natten

Vi, som läser ”Midnattsropet”, har vi verkligen gjort klart för oss, vad detta namn innebär, att det är, eller bör vara en väcksignal till slumrande kristna? ”Vaknal” lyder ropet. Det är något som kommer att hända. Jesus kommer! Budskapet härom har ljudit i många decennier, och ändå är det många, ja, kanske de allra flesta kristna bekännarna, som varken tror eller väntar, att detta skall ske. Hur var det på Noa tid? Förkunnelsen att en domsflod skulle komma, aktade människorna icke på. Och så står det att ”de ‘visste om intet” förrän floden kom och tog dem alla bort. De visste, men aktade icke på vad de hade hört. Den, som skriver detta, har en erfarenhet, som jag vill berätta. Det hände för många år sedan att jag hade en dröm en natt. Jag såg Jesus komma i .iskyn, omgiven av änglaskaror. Det var en mäktig syn. Jag uthärdade icke att se den, varför jag sökte gömma mig undan. Och jag var glad, då jag vaknade ur sömnen, att det blott var en dröm. Men drömmen blev mig till väckelse. Jag förstod genast dess betydelse: Jag var inte redo att möta Jesus. Jag var en slamrande kristen. Gud gav mig en väckelsesignal i nattens sena timme. En annan upplevelse vill jag också tala om. Det hände för omkring 40 år sedan. Jag och min familj höll på att brinna inne, där vi bodde i ett gammalt trähus. Ja, det hade redan börjat brinna i knutarna, då vi mitt i natten väcktes av kraftiga slag mot den brandstege, som ledde upp till vårt sovrum, två trappor upp i huset. En granne, som av någon Oförklarlig anledning, drevs ut på natten, fick se elden, och skyndade till vår räddning under kraftiga rop: ”Vakna, det brinner”. Det var mycket obehagligt, att bli väckt på detta sätt mitt i natten. Men vi kände oss väldigt tacksamma till vår räddare, som varskodde oss medan vi sov och visste om ingenting. Den största faran i nutiden är den andliga sömnen. Men nu ljuder midnattsropet till alla och envar: Vakna! Jag skrev i början av detta inlägg att något kommer att hända. Det skall icke komma någon mera ”flod”, som skall dränka människorna som på Noas tid, men det skall komma en ”eld”, som skall förtära allt med hast, enligt 2 Petr. 3:7. Måtte vi därför lyssna till väcksignalen, bli vakande och bedjande på det att vi må kunna bestå inför honom, som snart skall skall komma. ”En röst”.

Föregående inlägg ”Jag vet egentligen icke vad de var missnöjda med.”
Nästa inlägg I-KABOD

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x