Kämpa för att vinna en segerkrans som aldrig vissnar!

Text: Stina Fridolfsson

Det är VM nu. Och en elit av idrottare inom olika områden tävlar. Det gäller att efter reglerna hinna och orka så att man vinner. I nyhetsprogrammen sopas åt sidan alla andra nyheter; det må handla om flyktingar, politik, ekonomi och krigshärdar. Den stora frågan för många är: Vem och vilket land får skörda äran?
Tusentals människor från olika delar av världen samlas för att bära fram och hylla segrarna – och klandra dem som inte lyckas.
I ett nyhetsprogram fångade ett panelsamtal mitt intresse. En ung kvinna, som gjort strålande insatser och är känd som en av de främsta idrottsstjärnorna i Sverige, tände till. Hon berättade ungefär så här:
-Jag blir så trött på alla förväntansfulla beundrare, som tror att man bara kan komma ett par veckor före tävlingarna ska gå av stapeln. De tror att det bara är att ställa upp, satsa och vinna. De vet inte vad det kostar. Man kan inte ta ledigt från träningen. Det må vara julafton eller midsommarafton. Man får inte låta bli att träna. Det gäller varje dag hela året att träna rätt, vila rätt, äta rätt.
Framför gruppen som satt och samtalade, stod ett fat med bullar och kakor. Hon grep tag om en bulle och höll upp den:
-Jag kan inte äta en sån här bulle, det gäller alltid att hålla den rätta dieten. Jag måste se till att jag vilar rätt och tillräckligt många timmar, för att också orka träna. Om jag fuskar en enda dag, så äventyrar jag chansen att vinna. Man måste alltid i allt man gör vara inställd på att vinna. Om man inte har den rätta motivationen och har siktet inställt på att vinna, går det inte!
Jag satt förstummad inför TV-rutan. Sedan letade jag fram vad Paulus skrev till Korinterna för 2000 år sedan:
-Vet ni inte att av alla löparna som springer på arenan är det bara en som får priset? Spring så att ni vinner det.
Alla som tävlar måste ha disciplin i allt – de gör det för att vinna en segerkrans som vissnar, vi för att vinna en som aldrig vissnar.
Jag springer alltså inte utan att ha målet i sikte, jag boxas inte likt en som slår i tomma luften. I stället är jag hård mot min kropp och tvingar den till lydnad, för att inte själv komma till korta när jag predikar för andra (1 Kor 9:24-27).
Min vän, om du vill vinna en segerkrans som aldrig vissnar, om du vill få en lön som har evighetsvärde, följ Paulus exempel!
Vårt liv är kort, våra krafter håller några år. Vi kan vinna materiella värden, som vi i alla fall måste lämna en dag. Min vän, satsa på att samla och vinna himmelska skatter, som ger dig vinst, härlighet och ära för evigheten!

Föregående inlägg Midnattsropet nr. 6 2014
Nästa inlägg Även de utvalda blir bedragna

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x